Вітаю Шановне Товариство !!! Знайомий із іншого міста скинув мені фотки ось цих двох шабель та кортика і просить допомоги в їхній оцінці ... я не дам ради із цим ... прошу у вас допомогти ...
1.Сабля с травлением -Прусская Кавалерийская сабля обр.1889 года. Принадлежала - Husaren-Regiment von Zeiten (Brandenburgisches) №3... Гусарский полк фон Цайтена (Бранденбургский) №3...3-й Армейский корпус(Прусский), 6-я Кавалерийская Бригада.Штаб - Бранденбург. 2.Кортк советский - нужны фото получше 3.Немецкая сабля - нужны фото получше.
... ... "2.Кортк советский - нужны фото получше 3.Немецкая сабля - нужны фото получше." Якщо кортик "совєтський", то шабля тоді "арійська" ... або якщо шабля "німецька", то кортик тоді "русландський" ... Називати усе потрібно паралельними назвами ... "Кавалерийская сабля обр.1889 года." Друже, мого знайомого більше гроші цікавлять ... себто скільки він може за них взяти ... ??? ...
Кортик можно назвать и русским..СОВЕТСКИЙ он потому, что не ЦАРСКИЙ(РИА) Если можно, то хотелось бы увидеть вторую сторону эфеса сабли со львом.
Нажаль маю лише ті фото котрі він мені скинув ... зробити самостійно інші у мене немає можливості ...
"Кортик можно назвать и русским.." Руським ??? Щось не віриться що на Русі носили такі кортики ні Іля Муромець, ні Д.Нікітич, ні О.Попович ... "СОВЕТСКИЙ он потому, что не ЦАРСКИЙ(РИА)" Ну по моїй памяті після царя у московитів до влади прийшли комуняки, значить виходить якщо кортик вже не царський, то він комуняцький ... ? А хоча б діапазон ціни від і до можна визначити ??? ...
Kaiserlemberg, попередження! Якщо Вас цікавлять питання стосовно кортика, то слухайте, що люди кажуть і поводьтеся пристойно. Те, що Ви робите, є флуд. Якщо Ви хочете побалакати про москалів, то Вам треба в інші розділи форума. Сподіваюся, що Ви мене зрозуміли.
Камради, ну хоча б на вскидку хтось скаже вартість цієї мініколекції ... ??? Ну там 500 ... 1000 чи 5000 баксів ... ??? ...
Може було б більше сенсу зробити окремі теми? По кортику у холодній зброї Росії, а по шаблях у Німеччини. Я вважаю, що тоді б може й швидше оцінили б, бо туди якось більше людей заглядає.