Вітаю. Знайдений на старому хуторі в скрині . ( так знову скриня - щось мені на них везе ). На питання як він там опинився бабуся розповіла що її батько як повернувся з війни привіз декілька мішків різного одягу. У після воєнний період все це носилось та перешивалось. Батько помер ще 57 році а речами користувались сини і родичі. Штанів на жаль не знайшов - і не дивно , їх носили щодень то ж вони швидко прийшли в негідність а кітель через всій специфічний фасон дожив до наших днів. Пошуки їнших речей нічого не дали. Так що ось такий трофей ))) На питання де ж того діда носило ? - чіткої відповіді не було. Та і не факт що це могло бути обміняно , знайдено і т.д.
розмір десь 46- 48 на мій ріст 168 см сидить супер. плечі 44 см. можу скинути фото як на мені сидить )))
Як занесло - моя думка. Служив у зоні розмежування між РСЧА та союзниками і поміняв на щось або просто отримав у подарунок.
Версія має право на життя. Хоча побратимство та ходіння один до одного суворо присікались та карались але коли це стримувало нашого вояку? )))
Наших вояк, це так. Просто людина розповідала, що спочатку особливих проблем небуло, зустрічалися, спілкувалися тощо, а пізніше, точно не памятаю, червень, липень, серпень 45 року тільки на певні заходи і тільки суворо по затвердженому списку. Крім того іздили у англо - американську зону по певних справах, і відповідно був водій, крім того КПП на кордоні зони розмежування.