Доброго дня колеги по фото там кераміка різних периодів є навіть кусочок кирпичу якщо я непомиляюсь.З повагою шановні
Ого,не думав що все так круто) пс территоріально південь Тернопільської області 4км до річки Збруч,якщо це чимось поможе
Немає чого дивуватись беріть апарата і проходьте метер за метром ту територію думаю находки вас порадують .З повагою шановний
Якщо то таки Трипілля то зхахідки якраз не порадують)))) металу було дуже мали, а той що був у більшості в плачевному стані і то трапляється рідко і знаючи регіон можна припустити що те місце вже не раз перепотрошили раз кераміка на поверхні
Там швидше за все нікого ще не було,бо пошукавши в інтернеті в околишній селах є якісь поселення а про моє не було ніяких згадок
Знаючи хлопців з Гусятина які копають з мд можу з майже 100 % впевненістю сказати, що там вже хтось був. не для того щоб відбити охоту. до того ж мало хто шукає поселення по нету, практика говорить що на них наштовхуються спонтанно. крім того ясно що ще і половина археологічних об'єктів не запаспортизована, це пов'язано зі станом науки. тому тут такоє)))) крім того вказаний регіон це контактна зона на прогтязі декількох тисяч років а звідси і різноманіття підйомного матеріалу а значить привабливий для пошуквців з всієї України. раз на полі зустрів двох з Рівненщини і двох з Франківщини і це в Борщівському районі((((
Мені один копар з Гусятина підказав декілька поселень у ближніх селах але про це нічого не сказав тож можливо що і незнають,хоча швидше за все ви праві і ви писали про кераміку на поверхні то це було оране поле,чи не ні на що не впливає?
Нехочу з вами сперечатись шановний,та може бути все навіть те що в тому місті нікого небуло,це по перше ,а по друге всі ми знаємо що вибитих мість небуває навіть там може бути одна але дуже красива і рідка річ.З повагою колеги.
Навіть сперечатись не треба, ясно що може щось трапитись і на вибитих місцях. Мова йде про те що воно вже скоріш за все копане і тільки.
Навіть я копав в вашому районі не раз наслойонка там будь здоров по вашим кускам то трипілля скіфи середновіччя