Доброго вечора Був вчора в музеї,і от потрапив мені на очі такий екземпляр,який я бачу вперше...... Розміри стандартного казанка,начебто "без питань",але...... ВУХО..... вірніше його форма. Бачив подібні на металевих казанках,але тільки подібні.... і ясне діло на точковому зварюванні... А тут алюміній на заклепках. Клейм ніяких розгледіти не вийшло,він лежав на боці таким чином,що клеймо можливо було якраз знизу,або його взагалі не було. Хтось може бачив,чи є інформація,чи тримав в руках іменно з такими вухами - буду радий якщо поділитесь знаннями. Дякую ПиСи: чи може це взагалі щось далеко післявоєнне..... я здивований не буду
Походу это обычный послевоенный туристический котел .. В 80х , на хмельных ночевках выходного дня , мы в таком чай заваривали .. Однажды , кому то возле костра понадобился топорик .. Топорик был у меня , я бросил его метров с 30ти , тот резво попрыгал по земле с топорища на лезвие , допрыгал до костра и в аккурат прорубил дырку в котелке .. Так мы остались без котла , без чая и без костра .. )))
Доброго часу. Котелок схожий на краснийй виборжець, але можливо з переробленим кустарно вушком.А що то за музей?
"Красный выборжец" имеет цилиндрическую форму как кастрюля , а на снимках ТС профиль котелка имеет легкий конус и дно полукруглое .. Классический походный котелок , у нас их было три разнокалиберных в одном наборе .. И то что котелок лежит в музее еще не о чем не говорит .. Мне лично известны случаи когда в музеях , в угоду экспозиции , выставлялись вещи не соответствующие .. Дескать все равно никто дупля не стреляет ..)))
Тут мне кажется нет конусности - это перспективные искажения. Ухо конечно ремонтное. О каком полукруглом дне идет речь если дно совершенно не видно? А вот туристический он или нет смогут сказать только клейма. А их мы не видим, к сожалению.
Отнюдь .. Ударенное , деформированное , но не ремонтное .. Вполне стандартное ухо , там и второе должно быть таким .. Я по экспедициям этих ушей насмотрелся ..
Якраз вуха там не кустарні. Вони обидва однакові,ідентичні,і по заклепках я б не сказав що самі клепали. Казанок один в один формою як РККА. Він круглий. Можливо на фото так здається. Київ. Музей другої світової. У нього така довга назва зараз,я ніяк не запам'ятаю )