Ребята подскажите, может есть специалисты, как правельно сделать стрижку запорожскую? Что б вот парикмахеру пояснить, а он бы и понял. Смотрю многие стрегутся по разному, у кого чуприна с середины головы, у кого обычный чуб. Кто то пытается по современному под ирокез подогнать. Ну а как правельно? Извините за беспокойство. С уважением ко всем.
Познавательно.Никогда не думал,что есть порядок ношения чупрыны.Век живи,век учись.Хотя мне это не грозит,всю шевелюру моль сожрала.Оставив лишь з боков,вокруг ушей.
В зависимости от статуса казака (своего рода дан или как пояс в карате) носили соответствующие прически. Вот нашел правда без описания. Хотя раньше попдалась книга с описанием.
Вспомнился анекдот в тему: сын ухо проколол, серьгу вставил. Папазол: мол серьги носят либо пид...ы, либо пираты, но корабля я что то под парадным не вижу... Но то такое - у самого серьга, интерисовался - кажуть у запорожцев так принято было: крайнего или единственного сына в семье метили серьгой, дабы кошевой их берёг и на опасные задания не посылал. Что до причёски - дык сдаётся мне запорожцы наголо стриглись - дабы не мешало и не жарко: либо на висках всё убирали и ток с верху оставляли, дабы хоть чего то оставить, а там как шапка примнёт - вот и получался а ля настоящий завиток. Сомнения берут что чуб оставляли для того что бы жнец когда время прийдёт их за чуб в рай тянул. Вроди не мусульмане... У самого длинные волосы, без залысин, давно наголо постричся желаю - ибо на шампунях разоряюсь да и сушить длго ... плюс растёт по часам, да жонка против... Сошлись на том что хвост таки оставляю, но на висках всё долой, под ноль. Договорились что как заростаю она мну стригёть и кантик под хвостом наводит. А тёща даж машинку харошую под это дело презентовала.
По правильному,справжньому берете макітру й надіваєте на голову.Все зайве вибриваєте навкруги.Перукар нервово курить.
А я ще пам'ятаю як татко мене стригли під "горщок" , тобто все що виглядало з-під горщика - то всьо старанно та боляче скубли старезною , але таки невмирущою німацькою машинкою . Виходило щось накшталт скирти бадилля на голові , але вакурат пострижено навкруг вище вух . Забув - ще тоді мені дуже хотілося мати величезні вуса , ми навіть хлопчаками малювали собі вугілинкою такі собі смачно-чорні вуса та чорні брови ( потім мама били старим рядном за те що запачкав сорочку в чорне ) , ех ...
В дитинстві батько стриг ручною машинкою , тільки чуприна на лобі лишалась. Отакі от традиції навколо Запоріжжя . А ви кажете мода...
а зараз як. теж вуса сажою чорните щоб сивину не було видно, чи більш прогресивними методами користуєтесь?
я вам так скажу. ото як вас у дитинстві стригли то так у 60 початок 70 років майже усіх хлопчаків стригли в нас. а зачіска та називалась бокс а був ще полу бокс. там залишали більш волосся на маківці. отакоєот. а ви кажете
Зараз голова вже майже як кавун опісля дощу блищить , бо нема ані чуба , ані вус . Вуса мав гарні , але не чорні , та й то не довго - на спір зі сватом поголив і більше не було . От тілько сивина на скронях та на брєжнєвських бровах і залишилась . Коли онучка була маленькою і запитувала "дідусю , де ваш чуб ? " , я говорив шо то коли вона ще не вміла ходити - то їздила на мені верхи й трималась рученятами за чуб і так доки не навчилась ходити , от і повисмикувала . Тепер як згадаємо - сміємось обоє , по-доброму так сміємось ...
А взагалі то по-настоящєму буде Вам поголитись під-котовського - так теж раніше стригли хлопчаків . Тим більше шо то буде ще й патріотично саме Вам , оскільки треба наслідувати місцеві традиції котрі закладено в назві Вашого рідного міста .
Та нє , хіба ж може місто зватись на честь такого перевертня , нєє - то герой громадянської війни 19-го століття ( ну , принаймні , його голова схожа на козацьку та її блиску боялися геть усі кольорові того часу ) .
та ви ж на історичному форумі, почитайте хто був котовський та за що його до крименалу саджали. а місто ще за совєтів нарекли а тоді через одного усі там криминальники були. отакоєот. а ви кажете
та мабуть так. але то колись було, коли козаки були справжні. зараз вже не так. нема зараз ані козаків ані гайдамаків. хоча ні. гайдамаки якраз і є зараз, бо як ще назвати тих хто спочатку повстав проти влади підкацапського хама, а потім майже без зброї пішли боронити країну від кацапської навали. роки йдуть вікі минають, а як боронили свою землю від кацапа так і зараз мусимо.
Кстати, о птичках. Годик назад захотелось мне тоже усы ... Да не просто усы, а по рокерски, а ля Джеймс Хетфилд ... Даже брадобреев по парихмахерским искал, дабы значитсо первый раз красоту мне рофессионалы сделали. Так и не нашёл - оказывается в цирульнях у нас теперь ток стригут, брить никто не берётся. В общем дурное дело не хитрое, освоил сам. Глянул в зеркало - оно. Но реакция окружающих удивила: какой к лешему Хетфилд, в один голос: - "О, да тебе б брыля соломенного и на пасеку медок собирать". От так, хотел по рокерске, а вышло по казацки ))) Хренотень эту под носом я после сбрил - заморочек за ней ухаживать много, но фото осталось ))))
Та я знаю хто такий той посіпака ! Книжок багацько почитав свого часу , і не тільки "союзіздат" . Просто доречно би було нагадати топіку що в назві його міста вже одна підказка э . Але згоден з Вами - одна сволота використовувала іншу за для задоволення своїх хижацьких потреб . Одначе зараз також використовується така технологія дуже широко та вишукано . Що до теми - а мо ну його , того оселедця , га ? Не обов'язково зара мати шаблю шоби відбити ворогові голову , а також оселедця на макітрі аби бути козаком - головне шо в тій самій макітрі коїться , та чи не буде вона ( голова ) ховатись до спіднього коли настане час її підійняти .