Всім Доброго Дня/Ночі! хотілось б почути поради від досвідченіших людей на рахунок моєї поки що першої роботи. Попався мені горшок М-42 від якогось байкера херовенько зроблений. вирішив його переробити. фарбу брав по РАЛ 6006, підшоломник робив теж сам, через нестачу шкіри довелось з трьох кусків зшити.За дефіцитом коштів. Касон хотів зробити під СС Галичину, перечитав свідчення що були і фабричні і мальовані декалі, тому вибрав мальовану вручну, такі мали місце. ну строго не судіть, роботу починав взагалі з нульовим багажем знань по цій темі)
А не могли б Ви камраде поділитись ссилками де Ви читали що були такі декалі ?????? Буду вдячний !!!!!!
Все правільно, каски з такими декалями існували, але pозміри не правільні - якщо звірити з оригіналом, то декаль є меншою і вузчою. Беріть для прикладу розміри стандартних нім. декалів.
Та я знаю, просто я не був в час намалювання. Я саме вибрав мальовані вручну ,бо думаю таких було трішки більше, зважаючи на те що фабричних декалей було мало і дивізійники могли самі малювати. Така практика ще з Першої світової зустрічається.
Я бачив одиночний випадок намальованого декалю Галичини і три зразка шоломів з професійними декалями ( у всіх випадках з лівої сторони були руни СС). Імхо, якщо немає можливості замовити декаль, то попробуй вирізати трафарет (скальпелем на картоні) і намалювати таким чином. В любому випадку - той що є зараз є завеликим.