Попалась такая касочка. Имеет след декали - что то типа креста. Подшлемник и каска подписаны - Dr. Hofer. Отсюда вывод - вероятно медик. Ваше мнение по оригинальности каски и подшлемника, временному периоду и принадлежности.
Имеются 4 кнопки-кламмера. Конструкция самого подшлемника не состоит из двух металлических обручей как в м35, а из единого обруча (кожаного?).
http://www.cascoscoleccion.com/alemania/al34.htm - учим испанский)) Только у Вас вариант из стали, а были ещё и алюминиевые. После войны такие алюминиевые западнонемецкие пожарные носили.
М34-ця модель шолома штампувалась з тоншого сталевого листа і призначалась для небойового використання.Підбородочний ремінь має бути Y-подібний як в м38.
Шолом призначався для підрозділів поліції,пожежників,загальних СС і деяких частин грамодянської оборони.Шолом мав кілька модифікацій які відрізнялись конструкцією підбородного ременя,вентиляцій та можливістю кріплення додаткових деталей-гребня,шкірянного задника.Кількість кламерів для кріплення підшолома 4шт має бути.Ваш медик мабуть.
vetal LIK Значит медик? Подшлем, на сколько я думаю, оригинальный, и не переставлялся. Но я сам заметил что похож на M16. Может быть каска до 31 года? Как выглядела декаль медика? Надеюсь не сильно вопросами загрузил.
та ні я люблю на питання відповідати.Даний шолом почали випускати з 1934 року,тому і назва М34.Підшоломникі відрізнялись кількістю пелюстків та відсутністю потових отворів на різних модифікаціях.Можливо німець сам підшолом поміняв,або хтось після нього,бо він не звідси.Фото декалі зараз закіну.
Правда я не читав,що данним шоломом комплектувались медики,неможу стверджувати цього.Якщо там є декаль медика в оригіналі то вона ставить все на свої місця.