Доброго вечора всім! Потрапила до рук ось така каска: Та багнет від гвинтівки Мосіна: Трьохкльоп вже помазав орто-фосфорною кислотою, чекаю поки зійде іржа. Багнет -перетворювачем іржі.
Очень и очень много труда придется применить, ибо в таком состоянии трехклеп просто-хлам!Ну а штык по-норме.
да ну -покислотите трехклеп, потом проклеите изнутри стекломатом и дальше по технологии. на рекон, конечно не покатит, но на полку запросто. У комрада Фандик подробно описан процесс реставрации убитых шлемов. Вообще такой хлам восстанавливает - я бы не поверил если б руках не держал. По штыку -хомут не дефицит. Часто проскакивает на Виолити и здесь. Я свой продал в том году вообще за 10 гривен.
По штику, почистити, укомплектувати хомутом, законсервувати. Час на него гаїти не варто, він і так не поганий. Пила на гранях його не сильно портить, а тільки підкркслюе його бувалість. По шоломі, потрібно реставрувати. СШ-39 на полці не погано виглядають. Був би шолом прострелений, звісно ж можна булоб тільки очистити та законсервувати. Антураж був би хороший. А ще якусь сагу розповідати при його показі друзям, було б ще цікавіше. Майстрував якось собі такий, не шкодую.
Тер вже. Результат на фото. Маю ще один, але не показуватиму - посодют. А я ж так і хочу - відреставрувати та поставити на полицю. Первісток буде. А щодо саги, то тут не вийде- всі мої друзі вже й так знають, звідки він в мене
А я ж так і хочу - відреставрувати та поставити на полицю. Первісток буде. А щодо саги, то тут не вийде- всі мої друзі вже й так знають, звідки він в мене................ Та це не біда. Про запас є ще захопливіша сага як він туди потрапив, та чому там був. Удачі в роботі.