Каска М-35.Порадьте як краще ...

Тема у розділі 'Реставрація знахідок', створена користувачем Rudolf Ribbentrop, 1 лис 2012.

1. Rudolf Ribbentrop

Rudolf Ribbentrop Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    15
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    27
    Повідомлення:
    3.490
    Адреса:
    Україна
    Вітаю.Порадьте будь ласка як краще розм"якшити шкіру,у чому її потрібно відмочувати,щоб надати еластичності?Я знаю що можна запарити у дубовій корі,скажіть як саме це проводиться,у якому порядку.І чи є ще якісь методи.Також скажіть чи можна поміщати каску у рощин лимонної кіслоти,шкірі це незашкодить?Чи мені потрібно його зняти?Або спершу закинути у розчин із мильним розтвором,хай шкіра покисне там дві доби,а тоді уже на день у лимонку.Краскі має вилізти немало.Що краще порадите?

Images:

SAM_9541.jpg
    SAM_9542.jpg
    SAM_9548.jpg
    SAM_9550.jpg
    SAM_9546.jpg
    SAM_9549.jpg
    SAM_9551.jpg
    8 користувачам це сподобалось.
  2. Цікаві лоти

1. Больше фото и описания, здесь. https://reibert.info/threads/mg08-15-na-ocinku.1528623/ Доп фото на д...
      850000 грн.
    2. 320 грн.
    3. Коп як на фото. Не рухається.
      150 грн.
    4. 150 грн.
    5. Неплохой сохран метал крепкий
      100 грн.
  3. АСИРИС 1984

АСИРИС 1984 Hauptmann Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    13
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    15
    Повідомлення:
    3.902
    Адреса:
    Белая Церковь
    Шлем в мыло киньте,а дубовая кора то уже ближе к финишу,она не размягчает кожу а делает ее крепче.А насчет шлема гляньте тему о пользе мытья касок,там и я свой мою-по сохрану ваш блезнец,наверное из одной ямы;-)

1 людині також подобається це.
  4. xtremist07

xtremist07 Stabsfeldwebel Клуб взаимопомощи

Повідомлення:
    3.057
    Адреса:
    город-герой Донецк!
    Камрад, каска хорошая, проштудируйте внимательно тему камрада Шпагина "О пользе мытья касок" в этом разделе. Думаю там вы найдете ответ на свой вопрос. А насчет кожи способов множество, глицерин и прочая химия.

2 користувачам це сподобалось.
  5. Rudolf Ribbentrop

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    15
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    27
    Повідомлення:
    3.490
    Адреса:
    Україна
    Усім дуже дякую за увагу до моєї теми,як кіслотити каскі я знаю,а от на рахунок шкіри недуже,ще ні разу не доводилося мати з нею справу,тому і створив тему щоб нічого незіпсувати.

6. Віталій ЛІК

Віталій ЛІК Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    18
    Повідомлення:
    2.333
    Адреса:
    Stаnіsłаwów
    Два методи з моєго активу:
    1) миєте шкіру від бруду,висушуєте в темному місці замотавши в вологу ганчірку.Після висихання ґанчірки (шкіра може бути ще вологою),щільно змащуєте шкіру кремом для рук (купіть в аптеці) при цьому акуратно розминаючи її та втираючи крем в поверхню.Після кладете в темне тепле місце.Процес змащування і розминання повторюєте на протязі двох місяців (можливо і більше,чи меньше,залежить від степені "задубілості " шкіри) три рази на тиждень.
    2) миєте шкіру від бруду і підсушивши кладете в склянну тару заповнену свинячим жиром (смальцем))) щільно обробивши ним поверхю шкіри.Тару зберігаєте в місці ,де є пряме сонячне проміння та t+20.Раз в тиждень акуратно розминаєте і кладете назад.Коли шкіра стане м'ягкою миєте в теплій воді з милом.В мене за шість місяців підсумок ожив.Мінус метода-шкіра дико смердить потім.

5 користувачам це сподобалось.
  7. Rudolf Ribbentrop

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    15
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    27
    Повідомлення:
    3.490
    Адреса:
    Україна
    Віталій ЛІК дуже вдячний за пораду,це вже ближче до суті.А на рахунок смороду це для мене непроблема,головне результат!

Кіла2013 подобається це.
  8. жека черень

жека черень Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    20
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    50
    Повідомлення:
    739
    Адреса:
    украина
    могу посоветовать старый(дедовский) способ востановки кожи когда ее почистите смажте глицерином(продается в любой аптеке) потом положите кожу в полиэтиленовый пакет и в теплое место если батареи не сильно гарячие то туда и смазуйте каждый день глицерином кожу и обратно в пакет гдето через неделю будет первый результат

9. von_ravik

von_ravik Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    91
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    164
    Повідомлення:
    1.292
    Адреса:
    Шикарный шлемак. Захотите продать (в таком состоянии), пишите.
    Я бы не стал в мыло кидать, по крайней мере надолго и с неприкрытой декалью. У Ильи в теме все-таки о чердаках и им подобных разговор идет, а тут чистый коп. Кроме того, мыло ржу выше кламмеров и под юбкой все равно не возьмет (т.е. потом в лимонку?), плюс непонятно какой эффект оно даст на кожу.
    Посмотрите сколько тем с загубленными касками даже не первых страницах:
    http://reibert.info/forum/showthread.php?t=269935
    http://reibert.info/forum/showthread.php?t=275384

Для начала я бы замочил в воде (не горячей), чтоб кожа хоть немного "отошла" и ржа с грязью между обручем, кламмерами и куполом отмокла. Потом пробовал бы разобрать. С кожей, сразу же, без сушки, надо будет работать дальше. Шансов у нее, кстати говоря, не много (она уже села). Очень много зависит от исходного состояния, но размягчить и пока мягкая, перешить и установить обратно попробовать можно. Как? - уже писали выше.
    По самому шлему, я бы чередовал щавельку, мыло и набор натфелей. Плюс у вас там белый налет, его надо "Утенком".

10. Rudolf Ribbentrop

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    15
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    27
    Повідомлення:
    3.490
    Адреса:
    Україна
    Ні,продаватись небуде.Я уважно прочитав цю тему,дійсно більшість каже що мило справді всерйоз підриває декаль,тому я свою теж заліплю.Поки що я цю каску нечіпаю,зараз займаюся із іншою,можна сказати в аналогічному стані,тільки там підшльомнік в худшому стані,тому спершу усі вище перелічені методи випробую на ній.Я промив її водою,і висушив,все так як і радив "Віталій Лік" і відразу побачив ефект,після звичайнісінької води,підборідний ремінець став дуже еластичний,набув первозданного вигляду,тепер справа піде за кремом для рук.А от шкіра у самому підшльомніку всетаки ще твердувата,але всеодно стало трошки кращою.Далі зняв підшльомнік,відділив шкіру,і саму каску помістив у розчин лимонної кіслоти,сьогодні вийняв,і лише легенько промив водою,поки що результат мене задовільнив.А от я так і непочув головного запитання,чи можна мені поміщати саме цю каску що на фото,у розчин з лимонкою?Справа у тому що коли я знімав підшльом з іншої каски,то усі кламмера полопались,тому з цієї я нічого знімати небуду.

11. von_ravik

von_ravik Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    91
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    164
    Повідомлення:
    1.292
    Адреса:

Замачивать целиком в щавельке не стоит. Во-первых, потому что добьете кожу. Во-вторых, потому что каждую часть шлема нужно чистить и обрабатывать отдельно.
    У Вас ранний алюминиевый обруч, кламмера 99,9(9)% не стальные, снять их без потерь будет не трудно. Вообще состояние подшлема (кроме кожи), на сколько это можно судить по фотографиям, не плохое. Разобраться должен хорошо, выпавшие пружины можно будет переклепать или заменить.
    В любом случае, для начала надо немного подержать шлемак в воде, даже сейчас видно, что обруч к куполу "прирос".

Мне кажется или там подпись на юбке?

Images:

SAM_9541.jpg
  12. Rudolf Ribbentrop

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    15
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    27
    Повідомлення:
    3.490
    Адреса:
    Україна
    Отже всетаки доведеться зняти.Значіть закіну на декілька днів у воду,хай повідкісає спочатку там,та й бруд трохі відмиється.Ось тут є підпис.А ось доречі досить непогано зберігся підпис на іншій уже помитій касці,можливо хтось допоможе прочитати цей напис?

Images:

SAM_9542.jpg
    SAM_9554.jpg
    SAM_9555.jpg
  13. жека черень

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    20
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    50
    Повідомлення:
    739
    Адреса:
    украина
    было бы не плохо если бы написали что вам удалось увидеть ато на фото не очень хорошо видно

14. жека черень

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    20
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    50
    Повідомлення:
    739
    Адреса:
    украина
    на моей каске было написано Hauptman Reinhardt

Roma_1985 подобається це.
  15. Rudolf Ribbentrop

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    15
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    27
    Повідомлення:
    3.490
    Адреса:
    Україна
    Дуже вашко щось розібрати,дві букви практично невидно,прочитав Sch..з.M

16. von_ravik

von_ravik Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    91
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    164
    Повідомлення:
    1.292
    Адреса:
    Как продвигается процесс?

17. Rudolf Ribbentrop

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    15
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    27
    Повідомлення:
    3.490
    Адреса:
    Україна
    Каску акуратно заварив.Практично вже прокіслотив,більше фарбу витягувати небуду,такий колір мені подобається,залишу такою,от тільки залишається акуратно вирівняти козирьок,і підібрати фарбу щоб закрасити сліди від варіння,шкіру закинув у воду,зараз відмокає,в цієї стан погірше першої еле і так непогано,а от що порадите робити із обручем,як очистити алюміній від іржі?

Images:

SAM_9685.jpg
    SAM_9687.JPG
    SAM_9688.JPG
    SAM_9689.JPG
    SAM_9691.JPG
    SAM_9692.JPG
    SAM_9694.JPG
    SAM_9696.JPG
    SAM_9698.JPG
    SAM_9699.JPG
    andr-saakyan та Artyr подобається це.
  18. Rudolf Ribbentrop

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    15
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    27
    Повідомлення:
    3.490
    Адреса:
    Україна
  19. Shpagin

Shpagin Leutnant Клуб взаимопомощи

Повідомлення:
    2.724
    Адреса:
    Крым, Украина
    Эта та же, что в начале темы ? :smile_9:
    (я про трещины)

20. Rudolf Ribbentrop

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    15
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    27
    Повідомлення:
    3.490
    Адреса:
    Україна
    Ні,це абсолютно нета,я ж сказав вище,що спершу я спробую прокіслотити іншу каску,трохі в гіршому стані,тобто цю що у 17-му пості,а тоді уже і до цієї приступлю що в початку теми.З цією є практично ще нічого неробив.

21. von_ravik

von_ravik Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    91
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    164
    Повідомлення:
    1.292
    Адреса:
    Зачем Вы так ее? Козырек вообще плохо сделан и красиво спрятать два огромных шва на касоне такого сохрана скорее всего не получится. Во всяком случае говорю за себя.
    Надо было, если уж так сильно хотелось избавиться от трещин, полуавтоматом поставить две небольшие фиксирующие точки: одну ближе к завальцовке, вторую - где-нибудь по середине трещины. Если прихватить правильно трещина была бы практически не видна, на крайний случай ее можно было бы забить воском с красителем или полузасохшей/густой краской.

По обручу. Если делать по уму: расклепать пять заклепок пружин внутреннего обруча. Разобрать.
    Слышал, что ржу с алюминиевых обручей довольно успешно снимают путем кипячения последнего в растворе для мытья чайников (типа антинакипина), но сам пока не пробовал.
    Я замачиваю в щавельке, а потом чищу войлочным (для мягкой и общей чистки) и/или резиновым (для жесткой и точечной чистки) кругами на дремеле. Очень не советую использовать железные щетки всех мастей - снимают патину и оставляют ужасные царапины.
    Кстати расклепывать внутренний обруч тоже советую с помощью дремеля: небольшым режущим кругом по типу болгарки стачиваем шапочки заклепок. В итоге перед обратной сборкой получаем набор целых и чистых запчастей. Почти как у немецких рабочих 70 лет назад:smile_12:

Остатки подборобочника в щавельке лучше не топить. Закрепите его так, чтоб он был над поверхностью раствора. При условии, что подборочник снять с ушей без потерь не получается, после чистки обруча замочите все в воде и дождитесь, когда кожа станет мягче. Пока она не высохла перешейте подборочник. После замачивания, можно обрабатывать кожу спец средствами, но эффект будет сильно зависеть от исходного состояния кожи.

22. АСИРИС 1984

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    13
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    15
    Повідомлення:
    3.902
    Адреса:
    Белая Церковь
    Насчет обруча подшлема вам поможет крот который в порошке тобиш не жидкий,один пакет,емкость литров 5,резиновые перчатки,в проветриваемом помещении,минут 5,10,и отличный результат,бурная реакция и требует контроля,но результат того стоит.Да пружины нужно таки снять,как со сталью реагирует крот мне не известно.

23. АСИРИС 1984

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    13
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    15
    Повідомлення:
    3.902
    Адреса:
    Белая Церковь
    Вот фото,результата,чистил недавно.

Images:

DSCN6172.jpg
  24. von_ravik

von_ravik Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    91
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    164
    Повідомлення:
    1.292
    Адреса:
    А было/стало есть возможность выложить?

25. Tamerlan25

Tamerlan25 Major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    15
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    26
    Повідомлення:
    2.539
  26. Shpagin

Shpagin Leutnant Клуб взаимопомощи

Повідомлення:
    2.724
    Адреса:
    Крым, Украина
    Оно же едкий натр, NaOH.
    Растворяет оксидную пленку на алюминии, оттого грязь и "сползает".
    Сам алюминий ест слабенько.
    В концентрированном виде + кипячение при определенной температуре, можно использовать для "воронения" алюминия, пленку черное-коричневую дает.
    Процесс весело/промышленный - "в быту" такой концентрации/условий не сделаешь.
    Пробовал как-то на "Кроте" - цвет есть, но покрытие нестойкое получается.