Вітаю панове! Тут отримав інформацію. Повідомили мені, що з цього року будуть оподатковуватись (15%) всі фінансові операції/переведення по карткам (у нашому випадку ПиватБанк). Підкажіть хто знає, що це за дурня така???? Що тепер, коли навіть власну картку поповнив через термінал самообслуговування, то заплати 15%??? Чи просто я щось не те зрозумів? Завчасно дякую.
А что здесь удивительного? Платим же мы за "услуги" в размере 2 - 3 гр. за оплату телефонов, интернета, кабельного телевиденья! Со временем будем и за карты платить! То, что 20 лет назад было бредом и фуфлом прочно вошло в нашу жизнь и сейчас воспринемается как должное. Грошей нет в державе! А с миру по нитке...
Это касается ФОПов, а не физлиц...пока... Если Вы, предприниматель, то да...даже зачисление собственных средств на собственный банковский счет облагается налогом.
В цілому сам схильний до того, що подібне є фуфлом. На скільки мені відомо депозити не оподатковуються (хоча відсоток від них є прибуток в чистій формі), в той же час поповнення картки можу здійснювати я сам за рахунок вже оподаткованих коштів. Але зрозуміло, що часи зараз дивні, державний менеджмент ефективний. Тому й вирішив порадитись тут.
% по депозитам физлиц, как и другие некоторые доходы должны облагаться по ставке 5% это норма налогового кодекса, вступление в силу которой было всего лишь отложено, когда вступает точно не скажу, так как физлиц практически не консультирую и изменения этой сферы особо не отслеживаю, а гуглить влом
тут пока не сильно страшно "Отже, всі кошти, що надійшли на розрахунковий рахунок, відкритий фізичною особою для здійснення підприємницької діяльності, включаються до валового доходу фізичної особи - підприємця - платника єдиного податку." Ключевые слова - "для здійснення підприємницької діяльності", т.е. обычных физлиц, не предпринимателей, это пока не касается. Но что будет завтра или через месяц - один бог знает, от наших "законодавцив" можно ждать любой подлянки.
Саму карту нет, но карта всегда привязана к конкретному расчетному счету в банке, карт может быть несколько на один счет. А вот про несколько счетов привязанных к одной карте я не слышала.
Значит и поступления на карту могут быть приравнены к доходу ???? Так выходит ? .................... Ссуки , задолбали со своими покращеннями . Скоро будем жить в Раю ....., кады попередохнем , а в Рай попадем , как мученники