Сьогодні підігнав своєму малому мокік Карпати, мрію свого дитинства, з метою привчити до техніки. Десь чув інформацію що можна поставити поршень від хонди Діо, можливо хтось стикався з таким питанням. Завчасно дякую.
Та , скільки не памятаю , то з їми завжди були проблеми , як з коробкою так із іншим. Якщо Ви купили , щоб він постійно з ним ковирявся , то вітаю. Але як на мене краще купили щось китайське на 70куб. типу такого :
Мав в дитинстві "Карпати". Років вісім відкатався. При правильній обкатці і грамотній експлуатації собливих проблем не було. Пам'ятаю, тільки диск зчеплення міняв, і тросик одного разу порвався.
Купите целиком и поставьте двигатель от китайской Дельты(хош 50,хош 70)они весьма успешно туда адаптируются...это не дорого,но удовольствия Мелкий получит гораздо больше...
Придбав в першу чергу щоб син навчився ладити з технікою, дякую за пораду з заміною всього двигуна, треба буде подумати
З діо ставиться без проблем, тільки розточити циліндр під нього потрібно, вікна співпадають. Бажано було коліно перебалансувати під поршень діо, в неті куча інформації. Якщо руки рівні можна, котайським хоном підігнати поршень дома самому. В щеплення бажано поставити металеві диски замість текстолітових, воно біліш менш нормально працює і не розбива коробку.
Обов'язково, син другий день не відходить. Пам'ятаю як я хотів собі Карпати, а батько підігнав іж планета 3)))
Зараз стільки нормальної техніки можна купити. Для чого той мотлох збирати і потім більше крутити гайки, чим їздити...
Сейчас есть на продажу чопперок вайперовский...собирал для дочери...несколько сезонов покатали...потом пеленки-памперсы...так что продается...(110куб.,если шо) Не реклама
ТС написав , щоб до техніки привчався. Їздить навчитися швидко можна, а от строїти ....... щей не в кожного вийде. Все правильно ТС зробив. Можна щей шось підубите за недорого китайське купить щоб навчитися перебирати.. Удачі малому в освоєнні ремонтів )))
От себя, вся совдеповская техника-это беда. Можно и сразу разлюбить технику, если только с ней колупаться. Был и у меня карпаты2, новый, в плёночке. Сейчас как опытный в теме двухколёсных посоветую избавиться в пользу современного, и желательно 4х тактного.
А я і не писав, що тре купити якусь НОВУ Ямаху і обслуговувати її тільки на сервісі. Треба купляти щось сучасне, не обов‘язково нове і дуже дороге. На ньому малий хай і вчиться. Чи воно не ламається і не потребує обслуги? Карпати навіть нові були проблемні, більшість на Ригу задивлялись. А зараз то вже мотлох!
вибачаюсь, але цікаво, у чому по-вашому були найбільші проблеми "карпат", і яких не було у "Риги" з тим же двигуном?
Так в "Риги" не було КПП, там все мінімізовано, тому і проблем не було. Хі ба що якісь останні моделі.
Та к разговор не за те "Риги"...разговор за двухскоростные...шо риги.шо карпати,ш верховины,шо дельты... они все эдэнтичные были и все взаимозаменяемо-от вилки,маятника,до последнего сальника...разницатолько в дизайне... П.С.То же в принципе относится и к дырчикам-все на базе одинаковых двигателей...д-4.д-5.д-6.д-8...вот непонятно только.почему пропустили обозначение д-7,ну то тке,уже не актуально
В мене Верховина -4 була, останній педальний мопед. Прослужив вірою і правдою,як для 12 літнього, я був задоволений ним.В наш час, краще би ,,сімсона,, старого шукав, набагато якісніший і надійніший мопед.
Я на верховиновскую раму сначала поставил двигатель от педальной "Явы"-50,через год тоже от "явы"-50,но уже с киком...но шо там,шо там,было три скорости.
Рига, про яку ви кажете, це майже велосипед, двигун д5-д6, 45куб.см, якщо мати на увазі саме її - вона трохи інший клас - за швидкістю, "розгонними" характеристиками, потужністю двигуна, ресурсом ЦПГ... Її, наскільки я пам`ятаю, вибирали коли не було іншого, або не було достатньо грошей на 2-швидкісну версію...