Панове! Останнім часом у Запоріжжі бачу багато чоловіків в різноманітних одностроях з жовто-блакитним прапором на руці. Бродять по місту, деякі з АК-74У, деякі з пляшкою пива (с утречка раніше). І взагалі виглядають як "затрушенные хлопцы" Одного бачив взагалі в папасі( маю на папаху стійку відразу ще з часів 96-97 років). Хто вони такі? Погані чи гарні. камуфло з прапором може кожний вдягти, навіть я. Може то бандюки під виглядом ЗСУ? Як відрізнити і чи варто це робити?
Та Ви певно не буваєте далі центру " . Виїдьте на вільнянську трасу чи на оріхівське шосе й побачите їх вже на "службі" в блокпостах . То в них зранку моціон та така собі "ротація" по місту , особливо Космос , район Анголенко та 40-років - там магазини з військомим крамом і вони роблять деякі покупки . Я вже цікавився цим питанням та декілька разів запитував особисто , відповідають так собі шанобливо та ніби трохі змучено ніби тільки з-під обстрілу та багатокілометрового маршу: "Нічего , дєд , пока ми здєсь - Запорожьє в бєзопасності ". Звичайно дуже багато справжніх кадрових вояків з нашої бригади та солдати у відпустці чи на справжній ротації , але вони одягнуті як має бути одягнутий солдат , без "понтів" та зайвих "вісюльок" - камуфляж переважно вже сучасний , схоже "мультикам" та звичайний "дубок" . Справжні бійці в зайві перемовини не вступають , навіть мобілізовані пізньої осені хлопці просто дякують за привітання та увагу . А в папахах то таки наші місцеві козачки , а носять то вони не АК-74У а свої "Вулкани" з дозволами - я , як свідомий громадянин , - теж перевіряв . Думаю діда бити не стануть - ну максимум пошлють під три чорти , але таки один дозвіл показав . Вони ще за часів Панченка любили похизуватись усілякою зброєю чи ходили з ММГ наперевіс . Ну от типу щось такого
Можна, будь ласка, детальніше про козаків. До якої організації належать, які особливості форми, екіпіровки? просто ніде раніше не зустрічав інформації!
Он воно яке... А то я чув що будуть місто патрулювати слюсарі - водопровідники (тобто комунальники) разом з правоохоронцями, то й подумав, що то вже вони. А буваю я далеко за окраїнами міста.
Та нам не потрібно ніяких комунальників, а нас правоохоронців більше ніж армії, під 300 тис особового скаду...
Ну що до конкретики - то я ніколи не ставив за самоціль записувати чи обліковувати їхні дані . Бачив особисто дуже багато козаків , особливо на Хортиці під час різноманітних свят . Останній раз був там на Покрову і також зустрічав , навіть чув там про те що вони між собою чубилися , оскільки не могли поділити булаву та не визначились чий отаман крутіший . Коли Вам так цікаво то я спробую для Вас знайти якусь інформацію та буду з собою брати фотоапарат - де втраплю то сфотографую .
Дякую за увагу до мого питання! А от фотографувати не потрібно, у військовий час це може викликати зайві запитання! Спробую в гуглі пошукати! Дякую)