Привітався)) Прошу шановне панство допомогти ідентифікувати сабж. Вибачаюсь за якість світлин, маємо, що маємо. І хфотограф був пожмаканий, і фотографував на держак лопати. Зі слів хфотографа - калібр дещо більший за 150/152 мм. 17 см, 20 см? Хз. Знайдено у 20 році на окупованій частині Нікопольського плацдарму.
Мої припущення. Кабан всеж таки ркка 152мм. Незрозуміла ситуація з пояском. Скоріш за все, його немає, бо кабан був перероблений під авіа бімбу, тобто у носі стирчить якийсь підривник з пропеллером. Дяка в шляпу йолупу, який фотографував дупою. Оте незрозуміле на місті пояска, то є залишки кріплення фоста. Що суперечить цьому припущенню - начебто проглядаються залишки фельдграу. Рккашний сабж був би без фарби. У всякому випадку не фельдграу. Бачу якось так. Залишається питання по донцю. Ніколи таких не зустрічав. Скоріш за все заглушка. А підривник у носі.
Я чув декілька історій про одинокий унітаз, стоячий на кургані серед безкрайніх полів. І тому було пояснення. Яке може бути пояснення знаходження важкої та великої залізяки на відстані 15 км від найближчого села, закопаної в яму по wwii ? В мене немає відповіді.
Ми колись так в глухому лісі (7 км від будь-якої цивілізації) з півтораметрової глибини діставали чугунієвий хомут для бетонної труби післявоєнної системи зрошення. Взагалі, за ці роки роботи можу зробити висновок: абсолютно все можна знайти абсолютно будь-де. І байдуже, бите місце чи ні.
Це як чавунна ванна (вдвох не підняти) на схилі гори, завалена камінням. До найближчої дороги 5 км з крутизною схилу 50-60 градусів.
Я в шоці. Але ж. Людина, що дупою наробила світлин, копарюга з дитинства. "белозерскіє", це майже національна меншина. Дехто з малюків народжується з лопаткою. Інші забирають у мамки ложки з дитячого харчування, та починають копати раніше, ніж ходити та розмовляти. Тож коли білозєрскіє кажуть про "знайшов кабана", я їм вірю. Форма корпуса також говорить що це кабан, а не чавунна ванна. Коли білозерскіє кажуть крупніше за 15 см. То тут також можливо 15 та більше, але аж ніяк ні 12. Тож таке.