Фриц Рауб(п)ах 1887 г/р ,г.Шарлоттенбург,ул.Шпандауерштрассе. 2-я рота 2-го запасного (пополнения)батальона егерей,вроде так,если не прав камерады поправят. Второе место службы 2-я рота 17-го резервного егерского полка
Дякую за допомогу. Підкажіть будь ласка, якщо жетон не забрали співвояки власника то він вважається без вісті пропавшим?
Жетон я знайшов в ячейці на бруствері. Також у бруствері була граната "бельгійка". Господаря жетона не було.
2.Ersatz.Bataillon.Jager 2.Kompanie/ Reserve Jager Bataillon.17 2.Kompanie.Части легкой пехоты это.Были еще конные-егеря,но то уже кавалерия. жет обр.1915года.цинк.
кстати парни! Ни кто не задавался вопросом,какая судьба бойцов после войны,пришли они с Карпат домой,......интересно никто не пытался выяснять( пробивать родичей по тех данных что написаны на жетоне)?
пробував по цьому https://reibert.info/threads/sch-k-jr-144-nr-46-zheton-psv.775422/ писав на сайт міста, бажаючих просто піти по адресу і дізнатись якусь інформацію не було. Ще музей там є, думаю туди ще відпишу. Цікаво було б знайти власника або нащадків
Доброго дня,дещо доповню по жетону,може кого iсторiя самої частини цiкавить.Якраз згадувались тут Карпати,а це доречно.Багато писати небуду,кого ширше iнтересує то інет в поміч.там iнфи досить,а так коротенько екскурс. 3начить с початку дана людина пройшла ерзац-учебку,2й учебний егерський батальйон/2гу роту(я його нешукав),потім регулярна частина,тобіш стаціонар-резервний егерський батальйон ,під номером 17.за нього і піде мова.Значить на 1914рік він входив в 90.Reserve Infanterie Brigade/45.Reserve Division/XIII Reserve Korps.Пiзнiше на 1916р.17,18,23-резервнi егерськi батальйони входять в склад Jager Regiment.5.сам полк увiйде в склад на 1916-18рр.у 2.Jager.Brigade/200.Infanterie Division ця дивизiя воювала на Карпатенфронтi,а саме Буковина,Румунiя,Карпати,Галичина.пiзнiше Нiмеччина i Францiя пiсля 1918го.
Доброго ще раз,оце придбав не давно на місцевому ауці жетон єгеря-кулеметника(а єгерскі частини не часті,так як легка піхота була малочисельна),та й спамятав про Вашу тему,ми тоді не до кінця розшифрували,хоч і взагальному все правильно,просто на жетах деколи пропускають слово полк і батальйон(я таке бачив на жетах кавалерії і саперних батальйонах)Отже,перше місце служби-2.Ersatz.Bataillon.Jäger *(Regiment.5) 2.Kompanie(2й учебний егерський батальйон 5-го єгерського полка/2 рота),а друге місце служби-Reserve Jäger Bataillon.17 2.Kompanie.(17 резервний єгерський батальйон/2 рота),на той час цей бат разом із другими двома резервними єгерськими входив у все той-же 5-й. єгерський полк/2-ї єгерської бригади/200-ї піхотної дивізії.Ну власне усе,шо хотів відкориктувати,ну і прошу пробачення що підняв стару тему. Ну і на завершення до пари так сказати додам також і свій,перше місце служби-2.Ersatz Maschinen(Gewehr)Kompanie/11.Armee Korps(2 учебна кулеметна рота/11 армійсько корпуса),друге місце служби-Maschinen Gewehr Kompanie/Reserve Jäger Bataillon.24(кулеметна рота/24-го резервного єгерського батальйона),з 1916 р. входить в 8-й єгерський полк/101-ї резервної піхотної бригади/195-ї піхотної дивізії.(останнє місце перебування частини перед відправкою на Західний фронт східна Галичина,де власне і був знайдений)
Фрітц Раупах помер від ран в листопаді 1916 року, орієнтовно під час боїв на горі Смотрич або в тому районі.