Вітаю ножову спільноту! Підкажіть будь-ласка, чи є тут спеціалісти по японському клинковому? Якщо так, прошу вашої допомоги у визначенні даного зразка. Я так розумію, щось більш-менш сучасне. Гугл відправляє до цієї контори https://kikuichihamono.com але впевненості нема... Цікавить період виготовлення, майстер тощо, будь-яка інша корисна інформація щодо сабжу. Заздалегідь вдячний за допомогу!
Чи можете зробити більш якісні фото? Добре сфокусовані, зроблені на темному фоні, без відблисків. Показ предметів без бронзової муфти (HABAKI), приблизно так, як показано на наступних фото в темі, де розбирається меч Сінгунто https://reibert.info/threads/mech-sin-gunto-ta-cubi.711868/#post-7604859 Попередньо, по Ваших фото, за формою та деталями, це післявоєнний сувенір. Підпис (SEKI KANETSUGU) не має знаходитися на лезі клинка. Подібні предмети з’являються час від часу. Іноді їх продають під назвою "камікадзе танто", що звісно є обманом. Предмет (клинок) схожий на частину леза справжнього меча (скоріш за все пошкодженого, або обламаного), яке віддалено нагадує танто після механічної обробки. Накаго має неправильну форму, мекугі ана знаходиться в малоймовірному місці, каліграфія виглядає жахливо та нанесена на клинок, всупереч традиції, суто для продажу тим, хто не в темі. Скажу чесно, я б порадив Вам пройти повз цей предмет.
kelt Дякую за відповідь. Фото не мої, а продавця, інші наразі нема можливості отримати. Підпис на клинку - Kikuichi Monju Kanenaga. Фактично це назва компанії, яка походить від коваля Каненага зі школи Тегай періода Камакура (1185-1333), із сучасною назвою була заснована в 1868 році та займалась спочатку продажем мечів, а наразі переважно продає ножі і т.п. А от ким саме та коли було виготовлено сабж, нажаль, невідомо. Я також схильний до думки, що це вже більш-менш сучасний виріб... Подібні (саме з підписом по клинку, а не на хвостовику) періодично попадаються на японських аукціонах. В будь-якому випадку, дуже дякую Вам за відповідь, предмет було придбано та коли він приїде, то зроблю більш якісні фото. Можливо тоді ще щось підкажете
Современный Китай имхо,к Японии отношения не имеет,даже к послевоенной 1950-60х годов. На ибае сувенирной Японии 50-60х завались, можете сами сравнить, на клинке японцы после войны как макcимум ШТАМПОВАЛИ Made in Japan.
Дякую за Вашу особисту думку, але без належної аргументації вона, нажаль, в даному випадку не сприймається як авторитетна... Походження даного клинка вже з'ясовано, інформація вище.