Викопана разом із нацарапаними тризубами, коли це було зроблено не відомо, але точно це не українська відзнака, хіба що...
добрый вечер.Ваша находка не военная награда,по оформлению напоминает спортивную медаль или значок спортивного( туристического,лыжного) клуба 20-30-х годов.
ТАк, але якої країни, і чому там могли нацарапати тризуби та рік 1932 ??? (рік до речі сумнозвісний - Голодомор )
давайте поразмышляем.Возьмем за основу,что регион находки - Ивано-Франковск.Лыжники стоят на фоне гор и ели - похоже на Карпатский пейзаж.Карпаты расположены на территории Чехии, Словакии, Украины, Венгрии, Польши, Румынии, Сербии и частично Австрии.Значит,скорее всего Польша п.с.сугубо мое имхо.
Полностью согласен с рассуждениями камерада forencic, относительно Польши.Хочу добавить,что ввиду нехватки своей символики,бойцы УПА ,в основном-молодые хлопцы,часто использовали в этих целях самодельщину,а иногда и трофейный "наградняк",чтоб выглядеть по-боевому. Видимо владелец Вашей находки,уважаемый Abwehr,был по-настоящему преданным патриотом Украины,и он, в дополнение, украсил медальку знаками Тризуба.С ув.
Так згідний з Вами всіма! УПА завжди використовували все трофейне і цього разу знахідка із трофейних схронів. Цікавий сюжет з лижниками. Може це й до якогось періоду змагань на лижах, щось по спорту
Если уж подходить к вопросу аналитически,то по вероятности отношения медальки к конкретной стране я бы разместил их в таком порядке: 1)Польша 2)Чехословакия 3)Румыния 4)Венгрия
Так згідний що УПА у 1942 р. Це може бути будь-який період. Якщо здогадуватися, то людина могла у 1932 чи взагалі у 30-х рр. цю відзнаку описати тризубами, а могла і у 1941 чи 1947 рр. знайти її для себе і нацарапати на ній тризуби і рік. Дату ж можна було прирівняти як памятну про початок голодомору чи про початок створення ОУН десь у якому селі, або ж на память про виграний вид спорту.... короче догадуватись можна як хочеш