Те що продавани хвалять свій товар зрозуміло. Цікавлять відгуки комрадів у шанцях. Доведеться зимувати майже в полі. Яка термуха реально працює? Та хто які дасть поради по виживанню взимку на фронті? З повагою до всіх, хто відгукнеться, Дід Змій.
Донецька область, північ. Вже попередили що клімат тут ще той, вдень може бути нуль, а вночі лупонути -25.
Два слоя белья надо -- первый и второй. Из первого слоя (потоотводящее) нормально работает американское контрактное из PCU, многим нравится и ECWCS Gen.3, но многим (мне тоже, к слову) ткань холодная к телу и не успевает отводить влагу, если сильно потеющий. Дорого, но своих денег стоит. Бюджетный вариант -- швейцарская армейская нового образца, тут есть, из Coolmax. Из второго слоя лучший вариант по соотношении "цена-качество" -- уставное ВСУ/НГУ из флиса "вафелькой". Не постесняйтесь намутить, очень хорошее. При условии, что его можно достать бесплатно, оно даст фору всем. Американский второй слой ECWCS/PCU, Швейцария, шведская шерстяная термуха Woolpower, шведское контрактное белье зелёное -- тоже работают и хороши. Проверено лично. Не замёрзнете. Ещё советую - хороший теплый флис (уставной, как ни странно; Gen 3 L3 ECWCS, австрийский контрактный), побольше хороших правильных носков, нормальные трусы/футболки не хлопковые (не советую носить термобелье на голое тело), хорошая шапка и шарф-труба (даже уставные - они очень ок), теплые перчатки и варежки. Особенно носки, шапка и перчатки с варежками. Через конечности большая потеря тепла.
Подяка за розвернуту відповідь. Якщо буде можливість , інформацію ссилками на продажі на форумі розбавте. Дякую!
До речі "вафелька" мені наприкінці минулої зими щось не сподобалася. Як на мене, навіть китайська Коламбія виявилася кращою. Що там видадуть зі статутного - невідомо. У першу чергу розраховую на те, що родина вишле з велокої землі, яле їм треба зкинути посилання, що саме треба купити. Добре що хоч зв'язок з інтернетом є.
отаке мене виручає, буває ззовні і зсередини в таких рубчиках, тільки ззовні темно синє, декілька років тягаю купу комплектів, можна і окремо купляти. Всі корисні ознаки є. Купляється на базарі. Не думаю що тільки там.
Неуважно прочитав першу відповідь. "Вафельку був спробував як перший слой. Там вона ніяка. Спробую як другий, комплект є.
PCU -- є L1a, як найкращий приклад концепції не одягання першого шару наголо. Щодо матеріалу - синтетика . На будь-який смак. Бавовна просто не буде давати працювати всьому комплекту у плані потовідведення. Хтось носить з Сoolmax, хтось з Cordura Baselayer, варіантів на ринку багато. Окрім того ж, носіння першого шару поверх базового шару (1А, труси та футболка) полегшує життя у гігієнічному плані. Хоча, тут кому як подобається. Багато хто носить й наголо, але мені так не зайшло. Хоча б труси з синтетики (швейцарські чи нові британські, чорні, з антибактеріальним просоченням) я одягав.
Якщо будете зимувати в полі, то варіанти спортивної, компресійної термобілизни, а також швейцарської - одразу можете відкинути. Тільки фліс. Раджу купити оригінальну термоьвлизну армії США 2-й шар, там фліс Polartec Power Dry, вона шикарно гріє, еластична. Я багато чого перепробував, але ця найкраща. Є ще варіант вибрати термуху із шерсті мериноса, але тут потрібен свій підхід до розміру, а також обслуговування, та довговічність такої термухи не велика.
Спортивна термо білизна не гріє - від слова зовсім. Вона не для цього придумана. Гріє фліс, і матеріал з додаванням вовни, а також котон/поліістер с начосом.
Ні що не гріє, а зменшує втрати тепла прошарок сухого повітря. Чим сухіше, та чим товстіше прошарок повітря, тим тепліше. Ось і вся фізика.
Це буде третя зима моя на домбасі.Уставний одяг спасає,але необхідно мати 2-3 пари термо білизни або простого,носки зсу непогані,теж запас .І чим частіше робити заміну білизни.У мене інша проблема ноги,мабуть вікове.
то саме + ще дві заготовки в свій час сильно відморожені, це про гарні рукавички. Чомусь ніхто не згадує про оті чуні, вкладиші в фірмові берци, є різні. Типу валянка, з натуральним хутром, з штучним, в комплекті йде дві пари.
Їх робили щоб багно з водою місити і мокрий сніг. Умовно щоб черевики на чоботи перетворити. Вони не про зручність. С ув.
Слой 1 Потоотвод на основе кулмакса. Желательно 2 комплекта. Слой 2 Белье для утепления на основе флиса (штатное вафельное ЗСУ хватает за глаза) Слой 3 Толстый флис. свитер рекомендую High Loft как очень теплый, либо горный австрийский армейский свитер из шерсти. Слой 7 дешевый британский реверсивный утеплитель, если мерзляк то утеплитель статутный ЗСУ за глаза. На ноги Зимние шерстяные носки-не экономь. Флисовые вкладки в зимнюю обувь. Зимнюю обувь на пол. размера больше. Бахилы статутные/британские/м-тас. С ув.