Добрий день. Без спец.умінь я взявся відновлювати сокиру КР. Сокира моя особиста знахідка. Вийшло у мене жахливо. Перестарався ((. Підкажіть будь-ласка, що можна зробити, аби покращити виріб. Дякую. Перше фото колаж, що було, а що стало. Доречі сокиру, якщо заточити, то можна дрова рубати.
якраз недавно дивився теми по реставрації на віоліті. І от цікаво навіщо чистити (Різні шліфовки, вимочування і виварювання в дистилятах) і залишати ржавчину, а потім клеїти клеями з ржавчиною нарощуючи предмет?? Якщо з таким же успіхом можна повністю почистити, а потім клеїти. Хоча також там були випадки, що ржавчина вистрілювала А ви як чистили предмет??
все механічно. Жодної хімії. На вашу думку варто нарощувати (закривати) з'їджені місця корозією? Як краще почистити? Порадили наростити холодною зваркою, покрити таніном а потім воском. Що ви порадите?
Ніякої холодної сварки! Треба було спочатку почтитати теми, а потім вже приступати до роботи. З такими предметами треба в край обережно поводитись.
Не треба було її знімати. Спочатку у дистильовану воду покласти. Теж бачив десь тему з Віоліті, хтось ще й сюди посилання на неї в якусь тему кидав, не можу знайти ніяк... Так я к не спеціаліст в цьому питанні, то можу порадити тільки пошукати ту тему по реставрації таких предметів.