Доброго вечора! Можливо, хтось знає як покрасити підножними засобами? Потрібні кольори: чорний, зелений (хакі), коричневий. З повагою!
От, що нагуглилось: https://sunmag.me/sovety/03-01-2014-kak-pokrasit-tkan-v-domashnikh-usloviyakh.html
Друже, не "покрасити" а "пофарбувати" ... Я колись робив із простині маскувальні накидки із аптечної зеленки та йоду ... зеленка - зелений, йод - коричневий, зеленка + йод = чорний ... якось так ... ...
Якій розмір тканини? Як довго треба використовувати пофарбовану тканину? У полі можно вікористовувати узвар з кори дерев, чай(усі відтінкі коричневого), додавати в узвар зеленку (відтінки зеленого та хаки). Можно грибі типа чаги, росте на деревах. Тільки помїятайте, що треба тканину "варити в узварі". Молоді волоські горіхи. Потовкти у кашу разом з зеленими шкірками, залити водою, перемішати, фарбувати витримуючи тканіну у розчині.
Файне запитання !!! Я фарбував ще СеРуСеРівськими зеленкою і йодом, ті не змивалися. Ті що зараз роблять - важко сказати ... ...
Як що варити, то не змивається. Спробуйте додати сіль до узвару. Йод з часом стає світлише, випаровується, зеленка якщо фарбувати пензлем змивається частково.
Можно пищевыми красителями, можно и специальные найти, а если в лесу выворить траву и в этом чае прокипятить. С УВ
Наскільки я розумію, то мова йде не про виріб а - про відріз тканини. Тут логічніше би було відрізати кілька однакових за розміром шматків. 1 лишити "контрольним". Інші - пофарбувати. Результат: - перевіряється якість фарбування тканини без ризику запороти всю тканину; - перевіряється чи досягнуто бажаних кольорів; - за допомогою "контрольного" зразка - перевіряється усадка тканини під час процесу варіння.