Вітаю,ця річ не з керосинової лампи,але ймовірно з керосином звязок має. По-перше, не зустрічав моделі лампи з корком який має грані,зазвичай вони округлі, дюрочка в гайці потрібна для стравлювання надмірного тиску в бачку.Моя версія,що це деталь з керосинової печі(примус) або паяльної лампи.
Ви праві,камраде vulcan888,бо на гайці-пробці ТС дірочка присутня.Але тоді у пробці має бути вмонтований клапан і з середини має бути вхідний отвір...Якщо клапан є,то деталь не з ліхтаря,а з приладу,що працює з паливом підвищеного тиску.
А я і не замітила , що там дірочка є , і кришка або не вкручується , або тільки на один оберт. Я не можу її відкрутити .
Не обовязково має бути клапан, для ранніх моделей тих же паяльних ламп характерна наявність дрібної дірочки в заливній пробці(втрата палива мінімальна, а при надмірному тиску,вибуху не буде) або впаювали в бачок шматочок мідного дроту як запобіжник(проривало в місці пайки і корпус залишався цілим). Клапани зявилися пізніше, в більш продвинутих моделях.