Як коптити ковбасу ?

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем Юра65, 24 бер 2018.

  1. Юра65

    Юра65 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    739
    Адреса:
    Львов
    Попрошу тих камратів які мають досвід поділитись ним. Вирішив цього року показати дітям ( троє пацанів ) що ковбаса не росте на деревах :) Маю можливість позичити бочку . Маю подвір"я поставити її. Маю на дачі дрова з вишні і груші. Але ніколи не робив сам. Поділіться будь ласка секретами копчення ( ковбаса шинка сало перепілки ).
     
    Коваль-Kovalchuk та BART28 подобається це.
  2. Цікаві лоти

    1. (в наявності 2 шт.)
      Балончик з армійською фарбою (полєвой-сірий) ARMY FARBSPRAY WH FELDGRAU MATT 400 ML - Універсаль...
      350 грн.
    2. на вид як новий і точно не використовувався
      100 грн.
    3. (в наявності 10 шт.)
      Тактичний (польовий) всепогодний вологозахищений блокнот JASE All Weather Lined Notebook чи All Weat...
      160 грн.
    4. (в наявності 3 шт.)
      Цветной аэрозоль (серый-танковый) FARBSPRAY WH PANZERGRAU MATT 400 ML - Универсальная аэрозольная...
      350 грн.
    5. (в наявності 7 шт.)
      Пропоную вашій увазі тактичну ручку , з карбідфольфрамовим наконечником для ефективного розбиття скл...
      160 грн.
  3. Lucky Bear

    Lucky Bear Oberschütze

    Повідомлення:
    12
    Адреса:
    Кривой Рог
    Гаряче чи холодное копчения?
    З повагою.

    Отправлено с моего Redmi Note 4 через Tapatalk
     
    ЛюбительПива та Коваль-Kovalchuk подобається це.
  4. Юра65

    Юра65 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    739
    Адреса:
    Львов
    Не розуміюсь:confused: Думаю що це гаряче..
     
  5. Lucky Bear

    Lucky Bear Oberschütze

    Повідомлення:
    12
    Адреса:
    Кривой Рог
    Ну якось так[​IMG]

    Отправлено с моего Redmi Note 4 через Tapatalk
     
    deserter, Коваль-Kovalchuk, antsu88 та ще 1-му подобається це.
  6. Фелониус Грю

    Фелониус Грю Oberfeldwebel

    Повідомлення:
    290
    Адреса:
    Украина
    Если позволяет территория и есть бочка я бы рекомендовал соорудить коптильню для холодного копчения.это не сложно,но результат значительно вкуснее.
     
    BART28 та Reinhard T.E. Heydrich подобається це.
  7. Reinhard T.E. Heydrich

    Reinhard T.E. Heydrich Oberleutnant

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    1.899
    Адреса:
    Česká Republika
    Якщо до бочки від груби ітиме труба метра 3,то буде холодне копчення,а якщо труби не буде,а груба(там де тирса тлітиме)поруч,чи під бочкою,то це гаряче копчення.
    Можу трохи технології написати,якщо цікаво.
     
    deserter, Stach, Tsenturion та 3 іншим подобається це.
  8. Юра65

    Юра65 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    739
    Адреса:
    Львов
    Мої батьки колись робили так. Брали бочку ставили на землю. Підкопували збоку на сантиметрів 50-60 накривали підкоп бляхою. Там і палили дрова. Бочку накривали мокрою мішковиною. З п"ять годин коптили ( бочка була гаряча ).
     
    IgorSatok, BART28 та Reinhard T.E. Heydrich подобається це.
  9. rezyxa

    rezyxa General-major

    Повідомлення:
    5.644
    Адреса:
    Украина

    тут всё наглядно............
     
    antsu88, BART28, Юра65 та ще 1-му подобається це.
  10. Reinhard T.E. Heydrich

    Reinhard T.E. Heydrich Oberleutnant

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    1.899
    Адреса:
    Česká Republika
    Це гаряче копчення,також те,що будете коптити,загортайте у тонку чисту тканину,якщо не хочете разом з ковбасою попіл та сажу їсти:D
     
    Tsenturion, antsu88, G-Class та 4 іншим подобається це.
  11. Юра65

    Юра65 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    739
    Адреса:
    Львов
    Можу трохи технології написати,якщо цікаво.
    З радістю вислухаю.
     
    antsu88, BART28 та Reinhard T.E. Heydrich подобається це.
  12. Reinhard T.E. Heydrich

    Reinhard T.E. Heydrich Oberleutnant

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    1.899
    Адреса:
    Česká Republika
    Пишіть конкретні питання,бо кнопати з телефона довго і незручно.:D
     
    Tsenturion та BART28 подобається це.
  13. Lucky Bear

    Lucky Bear Oberschütze

    Повідомлення:
    12
    Адреса:
    Кривой Рог
    У мене простіше трохи, на дно бочки тирса, потім піддон для жиру, мясо і кришкою закриваю, бочка на багаття ставиться[​IMG]

    Отправлено с моего Redmi Note 4 через Tapatalk
     
  14. Briter

    Briter Oberleutnant

    Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    элементарная технология,много раз описаная,только одно-если не использовать химию,будет продукт серого,естественного цвета,для многих не привычного.А чтоб получить красного,как у всех,добавляем химозу.
     
    Tayfun_U, BART28 та Reinhard T.E. Heydrich подобається це.
  15. Reinhard T.E. Heydrich

    Reinhard T.E. Heydrich Oberleutnant

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    1.899
    Адреса:
    Česká Republika
    У залежності від м'яса(домашнє чи з магазину) м'ясо треба відварити у солоній воді,щоб не було жорстким.
    Бо домашне трохи жорсткувате,а з супермаркетів і варити інколи не треба,бо дуже м'яке.Маю на увазі курей та т.і.
     
    Tsenturion, G-Class, BART28 та ще 1-му подобається це.
  16. Lucky Bear

    Lucky Bear Oberschütze

    Повідомлення:
    12
    Адреса:
    Кривой Рог
    Коптив м'ясо молодого козлика то вийшло досить файно, але потрібно м'ясо на ніч в сухому прохолодному місці підвісити, щоб волога вийшла зайва) з повагою.[​IMG][​IMG][​IMG]

    Отправлено с моего Redmi Note 4 через Tapatalk
     
    ЛюбительПива, IgorSatok, Oprishok та 9 іншим подобається це.
  17. Briter

    Briter Oberleutnant

    Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    вот и нормальный цвет без химии,аналогично получалось,колбасу еще проще готовить,насадка на мясорубку и пихаем кишку.
     
    Lucky Bear та Reinhard T.E. Heydrich подобається це.
  18. Юра65

    Юра65 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    739
    Адреса:
    Львов
    М"ясо купляю в селі - зарізали свиню. Хімії - нівякому разі!
     
    IgorSatok, Briter та BART28 подобається це.
  19. BART28

    BART28 General-major

    Повідомлення:
    5.907
    А , много нужно засыпать тырсы ?
     
    Tsenturion подобається це.
  20. Lucky Bear

    Lucky Bear Oberschütze

    Повідомлення:
    12
    Адреса:
    Кривой Рог
    А для кольору додають гілочки з ягодами ялівця)

    Отправлено с моего Redmi Note 4 через Tapatalk
     
    G-Class, Юра65 та Briter подобається це.
  21. Юра65

    Юра65 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    739
    Адреса:
    Львов
    Говорять що додають коньяк в фарш для кольору...Хтось давав?
     
  22. Lucky Bear

    Lucky Bear Oberschütze

    Повідомлення:
    12
    Адреса:
    Кривой Рог
    Точно не помню но мне хватало на 3-4 часа примерно 1,5-2 стакана

    Отправлено с моего Redmi Note 4 через Tapatalk
     
    BART28 та Reinhard T.E. Heydrich подобається це.
  23. Briter

    Briter Oberleutnant

    Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    натуральные добавки-тоже внимательно изучать,все яды без противоядий-натуральные.Мне лично главное-вкус и сохраняемость достаточное время,но имея холодильник второе-не особо главное.А поймать баланс вкуса-основное.Это ведь всеже лакомство,а не постоянная еда.
     
    BART28, Юра65 та Reinhard T.E. Heydrich подобається це.
  24. Lucky Bear

    Lucky Bear Oberschütze

    Повідомлення:
    12
    Адреса:
    Кривой Рог
    Я делал с вишни, полено обчистил от коры на 2-3мм до белого, а потом опилки строгал, главное хвойную тырсу не ложи)) с Уважением.

    Отправлено с моего Redmi Note 4 через Tapatalk
     
    BART28, Юра65 та Briter подобається це.
  25. Briter

    Briter Oberleutnant

    Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    односзначно низзя смолистых хвойных пород.Плодовые,по вкусу.Не трухлявые,не плесневелые.
     
    cer, BART28 та Юра65 подобається це.
  26. Lucky Bear

    Lucky Bear Oberschütze

    Повідомлення:
    12
    Адреса:
    Кривой Рог
    Я мариновал примерно 4-6 дней в пряном маринаде, в силу того что мясо козлика может отдавать запах, да и вымочилось, срезал ломтями как хамон, ну получилось очень вкусное, только повторюсь, мясо нужно подвялить день два, у меня для таких целей погреб)

    Отправлено с моего Redmi Note 4 через Tapatalk
     
    Briter, BART28, Юра65 та ще 1-му подобається це.