Попрошу тих камратів які мають досвід поділитись ним. Вирішив цього року показати дітям ( троє пацанів ) що ковбаса не росте на деревах Маю можливість позичити бочку . Маю подвір"я поставити її. Маю на дачі дрова з вишні і груші. Але ніколи не робив сам. Поділіться будь ласка секретами копчення ( ковбаса шинка сало перепілки ).
Если позволяет территория и есть бочка я бы рекомендовал соорудить коптильню для холодного копчения.это не сложно,но результат значительно вкуснее.
Якщо до бочки від груби ітиме труба метра 3,то буде холодне копчення,а якщо труби не буде,а груба(там де тирса тлітиме)поруч,чи під бочкою,то це гаряче копчення. Можу трохи технології написати,якщо цікаво.
Мої батьки колись робили так. Брали бочку ставили на землю. Підкопували збоку на сантиметрів 50-60 накривали підкоп бляхою. Там і палили дрова. Бочку накривали мокрою мішковиною. З п"ять годин коптили ( бочка була гаряча ).
Це гаряче копчення,також те,що будете коптити,загортайте у тонку чисту тканину,якщо не хочете разом з ковбасою попіл та сажу їсти
У мене простіше трохи, на дно бочки тирса, потім піддон для жиру, мясо і кришкою закриваю, бочка на багаття ставиться Отправлено с моего Redmi Note 4 через Tapatalk
элементарная технология,много раз описаная,только одно-если не использовать химию,будет продукт серого,естественного цвета,для многих не привычного.А чтоб получить красного,как у всех,добавляем химозу.
У залежності від м'яса(домашнє чи з магазину) м'ясо треба відварити у солоній воді,щоб не було жорстким. Бо домашне трохи жорсткувате,а з супермаркетів і варити інколи не треба,бо дуже м'яке.Маю на увазі курей та т.і.
Коптив м'ясо молодого козлика то вийшло досить файно, але потрібно м'ясо на ніч в сухому прохолодному місці підвісити, щоб волога вийшла зайва) з повагою. Отправлено с моего Redmi Note 4 через Tapatalk
вот и нормальный цвет без химии,аналогично получалось,колбасу еще проще готовить,насадка на мясорубку и пихаем кишку.
Точно не помню но мне хватало на 3-4 часа примерно 1,5-2 стакана Отправлено с моего Redmi Note 4 через Tapatalk
натуральные добавки-тоже внимательно изучать,все яды без противоядий-натуральные.Мне лично главное-вкус и сохраняемость достаточное время,но имея холодильник второе-не особо главное.А поймать баланс вкуса-основное.Это ведь всеже лакомство,а не постоянная еда.
Я делал с вишни, полено обчистил от коры на 2-3мм до белого, а потом опилки строгал, главное хвойную тырсу не ложи)) с Уважением. Отправлено с моего Redmi Note 4 через Tapatalk
Я мариновал примерно 4-6 дней в пряном маринаде, в силу того что мясо козлика может отдавать запах, да и вымочилось, срезал ломтями как хамон, ну получилось очень вкусное, только повторюсь, мясо нужно подвялить день два, у меня для таких целей погреб) Отправлено с моего Redmi Note 4 через Tapatalk