Интервью с исконничком - секретарем Донецкого горсовета

Тема у розділі 'ЗМІ, книги, музика, кіно, ігри', створена користувачем Totenkopf, 2 бер 2007.

1. Totenkopf

Totenkopf Oberfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    14
    Повідомлення:
    2.091
    Адреса:
    Kiew
    Секретар Донецької міськради Левченко – про мову, Шевченка і сифіліс

Недавно якийсь громадянин на ім`я Микола Левченко, 1979 року народження, член Партії регіонів, прославився на всю країну заявою про те, що державною мовою в Україні повинна бути єдина мова – російська. А українську потрібно залишити для фольклору і анекдотів.

Публічні прояви дивакуватості – не рідкість в нашій країні, але вся пікантність в тому, що автором цього вислову є посадовцем – секретарем Донецької міської ради.

У перший день весни громадянин Левченко спільно з декількома своїми колегами з інших міст організував в УНІАН прес-конференцію, присвячену підвищенню цін на послуги ЖКГ. Проте нас він зацікавив не з комунальної точки зору. Кореспондент УНІАН Антон Зікора узяв у секретаря Донецької міськради інтерв`ю на духовно-культурні теми, нерозривно пов`язані у юного регіонала з політикою.

Говорив гр. Левченко на донецькому говорі – з яскраво вираженим українським акцентом. Літературною українською він відповідати не побажав. Втім, про це він розповість сам.

УКРАЇНІ – ДОНЕЦЬКА МОВА ЯК ДЕРЖАВНА?

- Пан Левченко, Ви сьогодні на прес-конференції замість слова «гривня» вживали слово «рубель». Вам так легше гроші рахувати?

- Так говорить країна. Зайдіть в магазин Сімферополя, Донецька – там всі говорять «рубель». Просто людині завжди важко перебудовуватися. І зміни завжди до гіршого.

- Ви так радикально відстоюєте російську мову, що це навіть не сходиться з позицією Партії регіонів.

- Позиція Партії регіонів зрозуміла: зробити в Україні дві державні мови... Що ж до мене особисто, то я пішов ще далі: я вважаю, що в Україні повинна бути одна державна мова – російська. Це та мова, з якою Україна повинна розвиватися як незалежна держава. Адже подивіться, що відбувається. У нас сьогодні в країні немає мікробіології українською мовою, цей предмет викладають тільки російською. Сьогодні також українською мовою не вчаться медики, оскільки немає відповідних підручників. Так, ми можемо перекласти щось на українську на рівні школи, але навіщо, якщо існує найбільша мова, на якій вся допомога давно вже існує.

- «Найбільша» мова, якою розвивається світова наука, - поки одна, – англійська. Колись була латинь.

- У нас був Радянський Союз, і коли придумали резіну, вона так і називалася «резіна». Це слово – «резіна» – було і в російській, і в казахській, і в узбецькій мовах. Тому що резіна з`явилася тоді, коли у нас була одна країна, і називатися інакше не могла. У 2001 з`явилося польське слово «гума» (?!!! - он, похоже, больной на голову)...

- У Вас, м`яко кажучи, неточні дані.

- 90% інформації в світі, все, що накопичилося людством, міститься в чотирьох мовах: англійській, німецькій, французькій і російській.

- А як же найпоширеніша мова на землі?

- Це яка?

- Китайська.

- Про це поки не будемо. Ми говоримо про Європу. Російська мова – це і наука, і культура, і історія. Це Ломоносов, Менделєєв, Пушкін, Достоєвський. Тому сьогодні відмовлятися від світової мови, мови ООН на користь мови, яку продовжують вигадувати, на якій немає фактично науки, вважаю недоцільним.

- Але ж і на сході, зокрема в Донецьку, розмовляють не зовсім російською. Та і власне українська там достатньо поширений.

- Так. Але моя бабуся, коли дивиться Перший канал, говорить: «Я не розумію, що там люди балакають». Вона спічки називає «сірниками», хоча народилася в Росії, під Ростовом-на-Дону. В Україні існує безліч діалектів, і люди один одного не розуміють. Тому найзручніший варіант зробити так: державною мовою стане російська. Ніхто з тих, кому я розповідаю це в Донецьку, не сперечається зі мною.

ПОЕЗІЯ ШЕВЧЕНКА УБОГА?

- Ви бували коли-небудь в Росії?

- А як Ви думаєте? Звичайно, бував.

- Вам не казали там, що Ваша мова відрізняється від російської?

- Казали, звичайно.

- А книжки Ви читаєте? Який Ваш улюблений письменник?

- Лев Толстой. Я сім разів читав «Війну і мир» (можно подумать :)).

- А Гоголь?

- Трохи менше. А чому ми їм повинні віддати Гоголя? Тому що він писав російською мовою?

- Кому їм? Москалям?

- Ну, так.

- А українські книжки Ви коли-небудь читали?

- ...

- А як щодо Шевченка?

- Шевченкова поезія мені не подобається, вона дуже убога. Він постійно намагається когось ущемити, десь з кимось бореться, його всі намагаються кривдити, він чинить опір. Це нудно. Мені подобається гуляка Єсенін. Мені подобається, як він говорив: " мальчик такой счастливый и ковыряется в носу", «Исповедь хулигана» люблю. Він не намагається нікому нічого довести, а у Шевченка вічне невдоволення. Порівняти ж Толстого ні з ким не можна. Звичайно, не можна погодитися з його ідеєю непротивлення злу насильством... Коли мені було вісімнадцять років, я, спілкуючись з дівчатами, підставляв себе на місце персонажів Товстого і розповідав історії з роману. При цьому не називав героїв. І це брало дівчат за живе.

- Окрім тієї мови, якою ви розмовляєте, які мови Ви ще знаєте?

- Можу спілкуватися англійською - коли за кордоном. Хочу вивчити італійську. Вона дуже гарна.

- А літературною українською Ви можете розмовляти?

- Не буду принципово, поки не зроблять російську державною (?).

- А тоді що?

- Тоді я говоритиму українською мовою, принципово (?!).

- Ви сам - українець?

- Я українець, у мене українське прізвище, але поки російська мова не буде державною, я її відстоюватиму усюди. І коли говорять «незалежність», я не розумію, від кого. Брежнєв був українцем, Хрущов у вишиванці ходив, Черненко – чисто українське прізвище. І всі ці люди сиділи в Кремлі, правлячи величезною імперією. А ми замикаємося на маленькому. Коли ми від`єднувалися, нас були п`ятдесят два мільйони, сьогодні сорок сім, кажуть, до десятого року буде сорок два.

ОДНА ІМПЕРІЯ, ЧОТИРИ СТОЛИЦІ?

- Який вихід?

- У світі є європейська, буддійська, африканська, північноамериканська цивілізації. У нас східнослов`янська, і всі три східнослов`янські країни повинні возз`єднатися.

- Так, може, і столицю в Києві зробити?

- Так... Хоча столиць може бути декілька. Так, в Китаї була столиця прапора, столиця гімну та інші. А в Києві були прийняті перші російські закони, тому він повинен бути судовою столицею – у нас є всі для цього підстави: будівлі, приміщення. Якщо Москва завжди була центром самодержавства, де завжди сиділи царі, то там повинен знаходиться прем`єр-міністр і президент. Перший парламент з`явився в Пітері, хай там і буде законодавча влада.

- А Мінськ?

- Мінськ може стати столицею спортивною. Ще в Києві повинен знаходитися патріарх. Він повинен називатися Патріарх Київський і Всієї Русі. Адже хрестилася Русь в Києві, звідси він повинен управляти всіма православними, а Києво-Печерська лавра повинна стати на зразок Ватикану. Потім до нас приєднаються Казахстан, Грузія і інші країни.

- Чи захочуть?

- Захочуть. Прусія приєдналася до Росії добровільно, і Кант, великий філософ, присягнув сам російській короні. Войовничі прусаки були раді робити кар`єру в російській армії, чиновники – в Петербурзі при дворі. Всі були задоволені.

ДОНЕЦЬК ЗАВТРА – ЦЕ ДУБАЇ СЬОГОДНІ?

- Ваша теорія схожа на те, що говорить якийсь Олександр Дугін, лідер російської Євразії. Ви знайомі з його роботами?

- Я не дуже знайомий з Дугіним: євразійський простір, принципи автаркії. У цьому щось є, і, може, Дугін набагато розумніший за мене (бугагагага! :)), і я не все можу зрозуміти, що він говорить. Дугін – найбільший теоретик, дуже цікавий і глибокий. Але я людина проста. Я завжди говорив з простими людьми, і перші свої вибори в райраду виграв у вісімнадцять років. Як це було? Я просто говорив з людьми, відпрацьовував у дворах в розмовах з простими людьми. Тому, що я Те, що висловлюю в інтерв`ю, скажу і за столом. І в Донецьку це не знаходить спротиву. Взагалі-то мій вислів про мову розкрутили несподівано. Це моя застільна тема.

- Ви говорите про Київ, Мінськ, Петербург. А яка роль в новій державі могла б бути відведена Донецьку?

- У двадцятому-тридцятому році світ перейде на рідке паливо. Рідке паливо виготовляється з вугілля, а в Донецькій, Луганській і Ростовській областях стільки вугілля, що ми житимемо, як зараз живуть в Дубаї. Адже, по суті, все багатство Близького Сходу сконцентроване у нас.

- Давайте поговоримо про Вашу особисту економіку? У Вас є бізнес?

- Навіщо про мій бізнес? Зараз у мене немає часу. Я далеко не багата, але і не бідна людина. Мені на життя вистачає. Давайте я Вам краще що-небудь про мову ще скажу.

- Спасибі, Ви вже сказали... Втім, процитуйте що-небудь з Єсеніна, раз це Ваш улюблений поет...

- Ой, нічого в голову не лізе, окрім вірша про гармоніста, який спиртом сифіліс лікує:))). Давайте наступного разу, коли буде інший стан.

- Добре.

Антон Зікора

http://unian.net/ukr/news/news-186258.html

Двадцатисемилетнее жЫвотное. Убей себя ап стену.

1. Преложу редкую книжку - "Словарь терминов по эксплуатации и ремонту". Министерство обороны...
      80 грн.
    2. Брошура нова, без втрат. 1957 рік випуску. Пакування за МІЙ кошт.
      85 грн.
    3. Потрібна у господарстві річ! Стан по фото, добрий. Всі сторінки на місці.
      780 грн.
    4. 7000 грн.
    5. Атлас 1-книга(том) видавництво Москва-Ленінград 1950 р.Стан чудовий . 354 кольорові ілюстрації.
      1700 грн.
  2. Fred

Fred Feldwebel

Повідомлення:
    615
    Адреса:
    Україна, Фастів
    Смешно до смерти ))))), но страшно то что ЭТО является представителем власти (хоть и маленькой, региональной, но на этом стоит центральная власть). Просто нечего еще добавить.

З.Ы. Смешно и страшно обновременно.

3. Сталкер

Сталкер Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    2.207
    Адреса:
    Украина
    Чмо. Вы его фотку видели?
    Ну как приличный, образованный человек может называть чужой язык - "языком фольклора и анекдотов".
    Это такое же оскорблеине и такое же скотство, как слова "язык радио фольклор".
    Если не понимаю чужой культуры - молчу в дудочку и не показываюсь. Вот китайской не понимаю - и не лезу с камментами, не вешаю колокольчиков дома китайских. Ибо уважать надо чужое мнение, если оно тебя не касается.

А Левченко - обычное быдло пмсм

4. vadim30

vadim30 Obergefreiter

Повідомлення:
    299
    Адреса:
    Украина
    Я так понял, Луганск будет круче, чем Эмираты?:eek:
    Нью-Васюки нервно курят в коридоре, Бендер бьется головой о стену...:D :D
    Человек абсолютно не в теме, причем не в какой, какую не предложит корреспондент! Лучше бы он с гордость процетировал таблицу умножения! Да видать не осилил...:confused:
    А на счет жидкого топлива из угля, так это новая "фишка", типа поворота сибирских рек. Усиленно мусируется в Луганске и на Востоке Украины с 2005 года, только что-то никто честно не скажет сколько будет стоить бензин из угля и кто на нем может ездить..
    УжоСС.. Нет слов
    Срочно на охоту!! Срочно

5. Parazit

Parazit Gefreiter

Повідомлення:
    891
    Адреса:
    Вялікая Літва, Менск
    Кстати насчет украинского языка в микробиологии чел прогнал стопудово - у меня знакомый микробиолог, работает в АН в Киеве, родом с Тернополя, заканчивал тамошнее педулище, откуда кстати и Ющ по образованию. Так вот он шпарит по украински на профессиональные тему только в путь и дисер "захыщав" по украински.
    А этого пида...не очень умного и хорошого человека нужно просто напросто сажать в тюрьму за оскорбление государственного языка, или депортировать нафиг в восточном направлении!

6. Parazit

Parazit Gefreiter

Повідомлення:
    891
    Адреса:
    Вялікая Літва, Менск
    Я смотрю в восточной Украине это сволота неплохо корни пустила!

7. French

French Oberfeldwebel

Повідомлення:
    435
    Адреса:
    планета Земля
    27-летний секретарь Донецкого горсовета, член Партии регионов Николай Левченко называет поэзию Шевченко убогой.

- …У нас был Советский Союз, и когда придумали резину, она так и называлась «резина». Это слово – «резина» – было и в русском, и в казахском, и в узбекском языках. Потому что резина появилась тогда, когда у нас была одна страна, и называться иначе не могла. В 2001 появилось польское слово «гума»...

УНИАН: - У Вас, мягко говоря, неточные данные…

- 90% информации в мире, все, что накопилось человечеством, содержится в четырех языках: английском, немецком, французском и русском…

УНИАН: - А как же самый распространенный язык на земле?

- Это какой?

УНИАН: - Китайский.

- Об этом пока не будем. Мы говорим о Европе. Русский язык – это и наука, и культура, и история. Это Ломоносов, Менделеев, Пушкин, Достоевский. Поэтому сегодня отказываться от мирового языка, языка ООН в пользу языка, который продолжают выдумывать, на котором нет фактически науки, считаю нецелесообразным.

УНИАН: - А как насчет Шевченко?

- Шевченко поэзия мне не нравится, она очень убогая. Он постоянно пытается кого-то ущемить, где-то с кем-то борется, его все пытаются обижать, он сопротивляется. Это скучно. Мне нравится гуляка Есенин. Мне нравится, как он говорил: мальчик такой счастливый и ковыряется в носу, «Исповедь хулигана» люблю. Он не пытается никому ничего доказать, а у Шевченко вечное недовольство. Сравнить же Толстого ни с кем нельзя. Конечно, нельзя согласиться с его идеей непротивления злу насилием... Когда мне было восемнадцать лет, я, общаясь с девушками, подставлял себя на место персонажей Толстого и рассказывал истории из романа. При этом не называл героев. И это очень трогало девушек.

УНИАН