Копаєте ви бліндажі по ВОВ находки там є і доволі красиві) а як щоб розкопати бліндаж ПСВ??? як думаєте що там може бути ?? хтось копав вже ???? просто щоб не почати копати а там пусто ((( питання таке задав бо бліндажі ніколи не копав а тепер хочу і де могли стояти мусорки ?? біля чого ??? як взнати??? діліться!
це запитання треба було розміщувати в цій темі http://reibert.info/forum/showthread.php?t=99272 а що до самого питання то біс його зна що там може бути. все що завгодно, від пікеля та кулемета до битих грощиків. поки не розкопаєш не взнаєш. лопата на допомогу.
Я б копал (если по ПМВ) Сам нашел был 3 палатки по Гражданской, времени не хватило зашурфить, потом вернулся туда - так того места и не смог найти.
так по ПСВ є один ліс там проходила лінія фронту (там досить багато бліндажів кожен день бачиш по огого скільки разів біля них попадалось і обойми з патронами...гранати... якщо на схилі то внизу дуже багато битого скла) но я незнаю як правильно копати і чи опше варто копати???
сам би спробував, та: 1.Треба розрізняти чи то палатка стояла чи бліндаж(я сам ще не дуже). 2.Мати МД щоб хоч трохи чіпало в глибину, бо з АСЕ не надто зачіпишся. 3.Ну і саме везіння, бо цілий день копати і викопати різний мусор то є не дуже добре
а ви шо розумне написали? Доки не перевірите що знизу ніколи не будите знати що там. Я ніколи таким не займався а того року перед снігом на пустих при пустих позиціях вирішив з одної ями зчистити троха землі (40-50 см.). Тоді почув сигнал мд, копнув нижче а там більше 100 шт. анг № 15
Якщо бліндаж німецький або австрійський, то шукайте помойки в радіусі 15-ти метрів. А якщо російський, то не шукайте, у них помойок не було, гадили скрізь де попало, це ж вам не Європа
вот а біля тої ямки що я писав якраз за 15 м. і є смітярка, заципився за пляжку биту. Звенить все в радіусі 7 метрів. То все не копав, знайшов гарний сигнал так то був мітунз без накладки, погнутий. Цього року буду вже рити все що там пищить. От такий то прикол. Грени РИА, на смітярці бляха німець а на брудствері була бляха австріяка