Гривня

Dieses Thema im Forum "Курилка" wurde erstellt von Blitzwinkel, 16. Nov. 2024.

1. Blitzwinkel

Blitzwinkel Oberleutnant

Рейтинг:
    3
    Отзывов:
    198
    Лоты
      на продаже:
    11
      проданные:
    396
    Таки здрасти!
    Меня вот интересует такой вопрос,- были у нас купоны всякие,и прочие тугрики.,гривну ввели в 1996 году,но печать же была в 1992 году,это же пролежала почти пять лет,ждала своего часу,и тут таки здрасти?
    Почему так поздно ввели? Отмывали украденное до нас?))

Instructor - Sun gefällt das.
  2. Интересные лоты

1. Настріл близько 20 набоїв Стан ідеальний Купувався новим у 2023 році Продаж виключно через дозвільну...
      20000 грн.
    2. Штурмовий магазин Форт 12р, 14р, 17р. На 24 травматичні набої, або 28 не травматичних. Продається ті...
      3000 грн.
    3. (в наличии 152 шт.)
      Продам холостые револьверные патроны.Под травматические и газовые револьверы. Гильза медная. Калибр...
      500 грн.
    4. Вставка (фірми Шмайсер-Україна) до газового або травматичного пістолетів моделей АЕ-790 і ПГШ-790, я...
      180 грн.
    5. Магазин ПМр. Травматичний ПМ.
      575 грн.
  3. Reinhard T.E. Heydrich

Reinhard T.E. Heydrich Oberleutnant

Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    1
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    4
    Гугл все знає.
    Або іншими словами : В часи інтернету бути необізнаним-це свідомий вибір.

4. Дід Змій

Дід Змій Leutnant

Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    1
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    2
    Про те що вже надрукована гривня, розповідав ще восени 92-го один спецпризначинець - їх долучали до розвантаження, платили за роботу долларами, цивільні не допускалися.
    Я тоді гадав - базікання під чарку.
    Ще з міскви троюрідним братам хтось привіз відкарбовані шаги ( на Арбаті продавали) - казали це будуть нові українські гроші. Я поставився тоді скептично, як до сувенірки. Тепер таке періодично на фіолетових продається як пробні монети.
    По суті - гривню таки віддрукували, на гарному рівні. Дорога валюта. Підготовка велася ще до ГКЧП, але економіка почала сипатися з осені 91-го, а у 92-му просто пішла гіперінфляція. Сенс був викидати в обіг дорогі у виготовленні папери? От і ввели купонокарбованці, і почали ним нулі домальовувати... Аж поки не стабілізували економіку 96го року. Тоді і згадали за гривню.

5. tacha79

tacha79 Obergefreiter

Я чув іншу історію
    Гривню друкували не в нас, а вроді в Канаді чи Европі, і за виконану роботу треба було трохи відвалити золота, але при владі було багатен-н-но комуняк які сподівались, що ми вернемося знову в се-ресер і тормозили цей процес, а коли змінили призидента і все-таки вирішили, що треба своя нормальна грошова одиниця то побудували свої заводи і ввели гривню в оборот, а щоб всім хватило, то заодно ввелли старий зразок 1992 року.
    Отак люди перестали бути міліонерами:D:D