Попала отака гранатка вроді як Міллса №5 ? Чи небезпечна в такому стані ? Вроді як нема пробки щоб засипати вв .Знизу пробка латунна ( там права чи ліва різьба ? )
там походу нормальна різька а пробки під ВВ може не видно через ржавчину. Попробуй ту ржавчину поздирати і дирку чимось проковиряти
На скількия пригадуж то права. але викрутити досить складно. Дуже дрібна різьба . Зачистіть основу закрутки і її повинно бути видно.. Також розчистіть верхню пробку( через неї можна вимити ВВ). В Мілса вставлений детонатор, тому потрібно бути обережним.
Попробував розчистити верхню пробку ...... вона походу залізна (чавунна ) доколупався до металлу і....... кинув у воду дальше мокнути .Питання чи були пробки для вв , металеві ?
Верхняя пробка скорее всего цинковая. Во всяком случае знаю что делали только из 2х металлов - цинк и латунь. А там хз. Вполне могла какая-нибудь шарашка и из стали делать. Внутри 100% стоит детон.
Отличная граната! но ваша 100% с ВВ! странно что не видно заливочной пробки.. они если низ латунь, то и верх тоже... venceremos Подскажи-ка мне уважаемый что за клеймо с шурупами?
venceremos Подскажи-ка мне уважаемый что за клеймо с шурупами?[/quote] Завтра сфоткаю там де верхня пробка ,а по клейму тоже цікаво ?
Не ризикуй , експерименти з ВВ (ВР) до добра не приводять , пожартував - достатньо , викинь її в болото й не жалкуй !
А я бы рискнул.. пока ее не крутишь ничего не будет! а сфоткать в ракурсах, пусть даже почистив снаружи -ничего страшного вэтом нет!
Це штамп заводу виробника. http://reibert.info/threads/ММГ-Гранати-Мілса-Англія-ПСВ.306844/#post-3596043
Варіанти клейм цього заводу. HAWKINS. The following three have slight differences in the logo design. T.P.Hawkins & Sons, 75 Dean Street, Birmingham.
Дуже дякую за докладне фото ,а в мене легенько відкрутилась пробка нижня і в прекрасному стані . Запалу не було ,думаю що і вв нема