Доброго дня, шановні камради. На Ваше обговорення такий штик Готтшо. Коп. Попав до мене вже у такому стані. Лезо шпакльоване під колір металу. Ручка і гарда без шпаклі. Кнопка працює. Які будуть Ваші думки про подальшу реставрацію? Здирати всю шпаклю до голого металу і варити каверни ? Чи залишити так і покривати лезо чимось, по кольору близьким до кольору металу ? Дякую.
клинок совсем чуть-чуть подшлифовать,сохран это позволяет. а вот рукоятку и гарду местами лучше варить и снимать лишнее.Если и ручку зашлифуете-потеряются формы.
Ви маєте на увазі трохи підшліфувати шпаклю в рівень з металом? Я правильно Вас зрозумів? Бо щодо стану (сохрану), то на мою думку, на лезі там більше шпаклівки, ніж металу. Просто це не дуже видно через колір шпаклі, близький до кольору металу.
ну дык срывайте нафиг ту шпатлевку.На ХО ей точно не место(мое мнение) .Если думаете что раковины "с палец" то оставляйте как есть и просто зачистите под уровень все аккуратно и красить.. Я бы сорвал шпатлевку(сколько бы ее там не было) заварил раковины/ну или полирнул поверхности где не нужна сварка и воронить.
Камради, підкажіть, які є лаки чи фарби, щоб при нанесенні на шпаклю імітували справжню металеву поверхню?
Хром-краска( точнее аэрозольная эмаль с эффектом хрома, http://newton.ua/emal-superxrom/ ) ,но она имитирует полированный металл только на идеально ровной поверхности и если покрашенную деталь на лапать руками,даже после высыхания.
Ну якщо зачепити невисохлий шар фарби, то зрозуміло, що буде. А якщо доторкатись руками до вже висохлої поверхні, то думаю залишаться прості потожирові сліди рук, які мали б стиратись звичайною сухою чи вологою ганчіркою. Думаю, що так.
Один раз суто заради експерименту я пробував такий спосіб. Натер дрібним напильником залізної стружки. Трудитись прийшлось довго, бо натер приблизно половину сірникової коробки. Змішав цю стружку з двокомпонентною епоксидною смолою в пропорції приблизно один до одного. Намазав по можливості рівномірно отриману суміш по поверхні і залишив висохнути. Після висихання намазав повторно. Коли поверхня повністю висохла, акуратно зашліфував її дрібним наждачним папером. Спочатку результат порадував і поверхня нагадувала справжній метал (якщо не на 100% то на 90% точно), але через деякий час (місяць-два) поверхня вкрилась корозією оранжевого кольору, яка при зніманні наждачкою місцями оголила первинну поверхню - шпаклю. Експериментував на шпакльваному лезі штика. Приблизно так.