Такі приємності були знайдені в одного знайомого вдома на горищі. Годинники наче робочі, орловський(1955 року) та 2-й завод Москва(гост 1941 року). Кружечка вже почищеною сфоткалась, на війну наче ок... Рами від картин ціленькі.
Їх здається ще кринками називають Підскажіть по годинникам. Як їх перевірити на робочість...я ключом заводив, так вони 5-7 хв потіктакали і заглохли...
Промойте в керосине(цифер не мочить) и потом капельками по концам осей прокапайте часовым маслом.Пойдут как новые.
У меня орловские такие-же.И так-же ходили не более 5 минут. В экспериментальных целях брызнул WD-40. Пошли сразу. Завода хватает на неделю.Какие будут последствия не знаю, но полгода уже ходят.Эксперимент продолжается.
Лампадным маслом (оно же вазелиновое) смазанный по осям "Густав Беккер" исправно тикает уже не первый год.
В силутого що їх двоє, одні планується продати. Підскажіть, які б краще залишити, а які на прилавок? По кружці які думки на війну ок?
Часики я б залишив собі ті що темнішого кольору корпус, а кружка гут, навіть по першій світовій мені здається.