...а той танк "лєопард" був з чєканками чи із рюшиками ?? як на мене, це був настольний "Кохлєр", вИдраний із свого "доміка" (воїнами-асвабадітелямі ??..., на памЯть ?)
А эксперты не подкрепили свое заключение каким-либо заводским фото внутренностей танка , страничкой из рук-ва по ремонту, обслуживанию?
...шукайте на САМИХ СТАРИХ німецьких літаках або автомобілях (може, і ДО першої війни...??) навряд чи.. ? але ??
Поцікавлюся -визначав бува не той експерт, котрий "фахівець", який володіє чудодійним даром "оновлення" ? https://reibert.info/lots/avto-godinnik-amerikanskiy.934620 За першим разом він мабудь дещо промахнувся з визначенням Насправді ж,в каталогах довоєнних автогодинників він не траплявся, мабудь з тієї причини, як вже припустив камрад А10А ,що годинник "видраний зі свого "доміка"- який у свій час був інтер"єрним.
Усе це, звісно, добре, якби не одне "АЛЕ" задня панеля/кришка (із завОдом і голівкою корекції часу) Ось, наприклад (принайммні - так заявляється) - годинник 20- х років Німеччина, айроплан або автомобіль. !!! стрілка і нАпис - ідентичні, але у топікстартера - голівка і диск підзаводу виглядають старішими/ранніми (як і циферблат) годинник - "Кохлєр" ! З.ЬІ. ...можливо, його спочатку робили як інтер"єрний, автомобільний та авіаційний ??? ...схожий і на Violity
Эта фирма активно поставляла часы в т.ч. для Опелей и Вандереров. Часы выше, якобы 20-х годов, на самом деле далеко 30-е от Вандерера: Было и такое: Точно такого же дизайна циферблат был и на Хорьхах в конце 30-х. Только часы были другого производителя, другой конструкции и "волны" в центральной части были не нарисованы, а объемные (штамп?, прокатка?). Но птички-цветочки на циферблате в топе этой темы, подталкивают к мысли "скорее комод, чем приборная панель".
Так все ж таки годинник міг бути з хорьха,теоритично,просто мені колись такого плану трапився спідометр хорьха,жалко не збереглося фото,і я подумав що це з тої моделі годинник.
С Хорьха? Не мог быть. Даже теоретически. Конструкция часов и фирма одинаковая у топа и у некоторых моделей Вандереров. Одинаковый дизайн циферблата был у части Вандереров и Хорьхов (см.фото в сообщении №10). Но у часов Хорьха общего с топом ничего, кроме того, что и те и другие круглые.