Приветствую! Друзья, помогите, пожалуйста, в определении и оценке гильзы. Если я не ошибаюсь это Петербургский завод, год выпуска 1891? Насколько она редкая?
Дякую, що Ви звернули увагу на тему! Ось посилання на таблицю с клеймами на гільзах. Сама перша у таблиці співпадає по клейму, рік читається як 1891. https://reibert.info/threads/redkie-klejma-gilz-mosina-7-62-54-r-do-1900-goda.817146/
на жаль, не співпадає. Якщо придивитися, особливо на першій світлині, то це клеймо П 97 К ІІ. Досить розповсюджене і відоме. А саме перше клеймо на малюнку що за посиланням то є П 91 З ІІ До речі, малюнок взятий із статті Kugel та Treshkin "Наш трехлинейньій"
Подивіться, будь ласка, як виглядає цифра 7 на гільзах цього підприємства. Нижня частина сімки відносно 9 відбивалася навкіс, десь під кутом 60°. В моєму випадку це вертикальна лінія, і без сумніву це цифра 1 хоча і погано видно верхню частину цієї цифри. Так що я з Вами не згоден.
Так як поверхня не випукла, то можна натерти крейдою (мукою або дитячою присипкою) цифри для кращого відображення. Гільза не рідкість, навіть ціла дорого коштувати не буде.
Гарна порада. Помажте місце де рік крейдою, або коректором і, думаю, Ви побачите саме ту риску десь під кутом 60°
Друзі, дякую всім для кого ця тема виявилася цікавою! У гільзи зʼявився новий хазяїн, то ж хай він далі з нею і розбирається.