Та шо ж чуть що ,то зразу в латунь... Таке встигнете завжди,а так цікава річ. Геометрія,можна сказати в нормі,клейма теж нормально видно,рано їй ще на пункт прийому...))
Через таких здавачів в метал,скоро такі речі тільки на фото можна буде побачити. Людей цікавлять тільки гроші.
як предмет воно саме мене не цікавить,валятися як хлами буде...а так хоть якась користь. В кожного своя любов до речей... Ладно,вмовили,вимию і залишу собі на згадку,тут питання буде з чого стріляли таким снарядом і може ще якась є інформація?буду вдячний,цікаво для себе.
Ну тут,або почекати камрада 10А,або спробуйте йому написати,але майже (!!) завжди він в цій темі відписує ,як по стрілкотні так і по арті.
...Шановний комрад Taranis. Будьласка, поміряйте калІбр, точний діаметр рАнтика унизу та внутрішнйй діаметр отвору під капсульну втулку... З.ЬІ. ...поки що я нічого не бачу крім 76-мм "дівізіонки" (76 Х 385R)... ...імпортного виробникА ..., 1905 року...
...маркування, розташування - відповідає ГАУ рос.імперії, стиль літер нагадує ФРАНЦУЗЬКЕ (на французьких-же арт.гільзах) : " S.C " - SCHNEIDER - LE CREUSOT (завод Шнейдера, Лє-Крезо, Бургундія) " Те " - Toulouse (завод в м.Тулуза, регіон Окситанія, Верхня Гаронна) Тулуза випустила гільзу, завод Шнейдер в Лє-Крезо зібрАв готовий снаряд (патрон)... ...все викладене - у статусі припущення... А. ...схожі/аналогічні клейма присутні на арт.гільзах французького виробництва, французького стандарту (відповідного періоду). Б. ...не виключаю можлИвості контрактного виробництва ФРАНЦУЗАМИ готових снарядів для руської польової гармати зразка 1902 року на русько-японську війну... В. ...калібр на денці позначали всі, крім росії (ті ставили збОку фарбою)... ...якось так...
Таки да... дякую Вам,вже завтра зроблю замір,вибачайте що не зробив цього раніше,я не в курсі,думав по клеймах все можна зрозуміти.