Доброго всем. Копали в Бродах, а выскочила такая гильза, убили жаль год, но был 1884-й. ТТ для масштаба. Гугль не помог. От чего такое чудо? Данке.
Не верю, что нету на Райберте спецов по гильзам. Может все таки кто-то знает происхождение гильзы? Данке шон!
Як на мене - схоже на обрізану гільзу Веттерлі. Непогано зовнішній діаметр штангелем заміряти. Та чи є конус.
З такою формою донця,можна підібрати з десяток гільз,тому без маркування можна тільки гадати! Наприклад,як написано вище- 11мм Верндль М77 А ще є Маузер і т.п.
Варіантів маса, може мірка для пороху, може ковпачка хто мудрував...в мене он в дрилі посадочні в редукторі розбилися(китай алюмінь) так ТТ-шата як втулочки в самий раз...
Вот что увидел, гильза еле заметно как-бы не ровная в горле. Штанген показал ~13мм калибр. Что это значит?
Ну те що край не рівний свідчить про те, що гільза таки різана. А для чого - хто зна... Може для револьвера Ремінгтон Неві зразку 1867 року, 50 калібру, також може бути - під 32 мисливський робили сурогатний набій. Всі ці рукоблуддя були не від доброго життя. Для прикладу - була тема, людина виставляла сурогати для сміт-вессон російський, зроблені з обрізаних манліхерів та бритишів. Як я тоді зрозумів, весь той вінегрет був витягнутий з одного барабана.