Вітаю! Може комусь цікаво буде. Сьогодні в шухляді знайшов фотку дитинства: колись біля зал. станції Бортничі поблизу Києва де-який час стояла така ось гарматка. А було це, здається, в року 1976-1977...
Ні, не пам'ятник. В Бортничах ми гриби та ягоди збирали, просто в ліс ходили. Одного разу дідусь сказав, що біля станції бачив - хтось притяг німецьку гармату (тоді думали - десь з лісу). Кілька тижнів вона там стояла просто так, нічийна ніби. То ми взяли фотик і поклацали тоді, цікаво було. Пам'ятаю, візуально була в дуже гарному стані: сіреньким пофарбована, щось відкривалось, крутилось... Десь є ще світлини її з різних ракурсів.
В селе под Киевом на улице стоит орудие, предположительно советское 76-мм. Меня удивляет, что его до сих пор не спёрли. Стоит возле домика деревенского музея в 20-и метрах от дороги, по которой крутизна на дачи ездит. Цепляй на форкоп джипа и вези на дачу!
Чудова була гармата! Треба тоді було в стодолі із сіном заникати,тепер би на реконструкцію згодилась!!!!
Може хтось і заникав хоча навряд, звичайно... Ще є в мене один цікавий предмет "із шухляди" - згодом покажу...
чому ви дивуєтесь у мене в селі ще років 10 тому виорали пару вінтовок їх ніхто так і не забрав і так вони розлитілись по всьому полю жаль що я тоді ще не збирав таких речей