Доброго дня камрадам. Прошу вас дать оценку этой фляге на данный момент. Чехол вроде реплика. Фляга в отличном работоспособном состоянии.
Шикарний вигляд... Окрас про...чищений... Який літраж? Фляга ркка зразка 1936 року. Видавалась виключно нкведістам... В незначній кількості почала з'являтися у військах в 1940-41 роках... Потім люміньтій пішов на авіацію та інші потреби фронту... Можна починати з 400...
Якщо не секрет поділіться камрад, звідки інформація шо Вляги видавали НКВС? Бо моя 100% з РККА, бо я знаю її життєвий шлях. І друге питання ви часто бачили таку флягу в такому збереженні за 400гр??? просто цікаво, на чому базується ваша цифра 400??
Я брав подібну за 25 грн... Стартова ціна нічого не каже про кінцеву, але цікавість потенційних покупців розігріває. Як на мене, там цікавий чохол... Чому Нквс- подивіться фільми, в тому числі документальні, почитайте книжки про ДСВ... - які трофеї були найбажаніші для червоних??? - німецькі фляги!!!, бо радянських не було!!!, німецьки казанки - бо з кришками!!!, а у червоних круглі, незручні... Вай!!! Були!!! Зразку 1936 року, майже повністю скопійовані з німецьких, тільки вуха не такі та немає мірних насічок!!!, а хто їх отримував??? Нквеесники!!! Трохи і на війська перепало, але то одиниці!!! Чому зараз цінуються радянські фляги та казанки дороще за німецьки??? - тому що це був штучний товар!!!... Якось так!!! Прочитайте розповідь"Бреська фортеця" і дайте відповідь - чому солдати ркка повзали до Буга, по воду з шоломами, а не з казанками або флягами...
Да уж… Гм… С чего бы начать. Ну, наверное, с того, что гарнизон Брестской крепости состоял как раз из войск Нквд. Как-то это не вписывается в вашу легенду. Остальное комментировать излишне, это просто суеверия, сродни «офицерским шмайсерам», «ссовским парабеллумам» и т.д. Причина, по которой этих фляг не было в войсках уже к сорок второму — та же, по которой в войсках не было ранцев, сухарных сумок, брезентовых поддерживающих лямок, и прочего раннего снаряжения — все укомплектованные войска истреблены или в плену, склады захвачены. Пополнения не всегда каски имели, а фляги уж тем более. Кризис обмундирования заметен, например, по тому, как красноармейцы носили сухари, кисеты с табаком, и тому подобное… в противогазных сумках.