Из тех же черниговских чердаков на свет Божий вынесли Евангелие в плачевном состоянии.Створки богослужебной книги сделаны из дубовых дощечек,обернутых красной материей с ворсом.Подскажите,уважаемые знатоки,имеет ли старое Евангелие в таком состоянии какую либо ценность и когда могло быть напечатано?С ув.
Приветствую. Во-первых, судя из прочитанного с фото поста№2 - это не Евангелие, а вся Библия целиком (т.к. начало повествования со старого завета). Во-вторых, по датировке. На подобных книгах дата издания указывалась на первой странице буквами кириллицы (в сети легко найти таблицу перевода). Но исходя из дубовых дощечек, могу сказать сразу, что попахивает как минимум серединой ХІХ века. И в третьих, по ценности - духовная ДА, материальная - Вы будете удивлены, но подобные книги реально продаются в разы (!!!) дешевле, чем нынешние глянцевые издания. Увы, но такова коньюктура рынка...
Неможна перепродувати предмети релігії.Всі такі*комерсанти* скоро покидають цей світ,або кінчають життя в дурці.
Пане Bandera2,а Ви маєте відношення до офіційної Церкви чи озвучуєте народну думку? Я думаю,що якщо винагорода помірна,а не спекулянтська,то гріха великого не буде,а церковний предмет буде відреставрований і краще збережеться у цінителя-колекціонера як у випадкового власника...Виграють усі-і Церква,і люди.ІМХО.З пов.
Я такий православний як і Ви,але знаю корні цієї книги(звідки її привезли і хто привіз),а привезли її лише на продажу а не в Церкву як експонат.Бо по-старослов*янському може читати хіба що св*ященник.А знаю людей які возили на початку 90р.минулого століття предмети релігії з Росії обдурюючи і обкрадуючи різними способами старих бабок .Наводчик на протязі року розбився на мотоциклі,але завдячуючи карпатській закалці чудом залишився жити,хотя жінка москалька і вигнала.Другий був зарізаний у бійці,третій став наркоманом і вже років 15 невилазить із псіхушки,а четвертий наркоша ходить як *тіло без душі* по Росії і Закарпаттю.Тут нема нічого особистого,просто я зробив пораду.Хто хоче- то може зробити для себе висновки.
Ну...Ви не такий як я,а тим більше православний-це точно.Радий,що є люди,які все знають,але жалко,що все знаючи,самі не роблять правильних висновків. Саме головне, я рахую-не забувати про вічні цінності,але дехто постійно повчаючи інших,сам постійно порушує Божі заповіді.Дивлячись і осуджуючи інших,поверніть свій погляд всередину себе... ... Але ми з Вами дуже відхилилися від теми Рейберту,повернімося в сім"ю.
Приветствую. Давно не перечитывал тему... не заметил сообщения. Уважаемый Bandera2, Вы абсолютно правы. Поэтому я и завязал с подобным коллекционированием...