Вітаю шанувальників холодної зброї.Шановні джентльмени,ось погляньте на 2 зразки ерзаців.Начеб-то однакові,але трішки відрізняються один від одного. На мал. 8 найбільш підходящий. Але - чому кріплення різного розміру? І пружинні пластини відрізняються. Це до різних гвинтівок,чи ці відмінності ролі не грали? Фото - до чистки і після чистки.На три доби в оцет і періодично чухав щіткою по металу.Навіть клеймо на одному вискочило. Щиро дякую за обговорення і відповіді.
То, что не совпадает с книгой - это нормально (на то и эрзац). Денег... 50 USD (сильно они убитые) Думаю, больше не дадут.
Дякую за відповідь.Продаватись не будуть.Вони "радують мій погляд і зігрівають душу" Мав на увазі відмінності не з книгою,а - між ними.Ось на фото видно,що пржинні пластини різної форми і самЕ "руків"я" різної довжини.
Не сказав би, що в доброму стані вони коштують аж набагато більше 100 грн. В ідеальному стані ну до 200 грн. (без ножен). Ерзаци зустрічаються часто, вони зовсім не рідкість.
За озвучену вами ціну (навідь двійну або трійну) купив би штук так з 20.Маннліхерівські ерзаци в ідеальному стані зустрічаються набагато рідше ніж звичайні штики.
Ну, не буду сперечатись. Може й так. Хоча приблизно рік тому попали до мене маннліхерівські ерзаци. Стан був недалекий від ідеалу, правда без ножен. Ціна була щось біля 200 грн. До того ерзаци приходили регулярно, правда не ідеальні. Ціна завжди крутилась біля 150-200 грн.
У меня товарищ в Питере взял такого за 100 ойро (сохран, конечно, получше, чем эти, в теме, но тоже не фонтан), так ему сразу же предложили за него 150-, вот, я провёл мозговой штурм и выдал эти злосчастные 50 USD, а народ повеселился. Забываю, что в Украине они запросто "копаются", как и многое другое по Первой войне. А у нас они - дефицит. Надо всегда делать поправку на Украину, особенно Западную, где шли активные боевые действия ПМВ и предметы поднимаются их земли. Просто у нас разные реалии : в моих широтах немцы стояли 3 года по Второй, а Первая не докатилась, оттого и предметы по ней дороже стоят.
Сергей копаных встречается много,а в нормальном сохране ой как мало. В нормальном сохране, и с ножнами и у нас дешевле 100 баксов не встречал.Может плохо искал.
Спасибо! Запутался, но, вроде, разобрался. Это, примерно 300-400р на наши деньги и, примерно, есть 6-7USD по курсу рубля к доллару. Значит, мой товарищ взял того, что "не фонтан", в Питере примерно за 2500 гривен. Сложно и, всё равно, не понятно.
Можливо не у всіх відповідає стан ,,недалекий від ідеалу,, з реальним.... Копаних ерзаців на наших землях масса....(50-200грн) А в ,,стані,,-він коштує 100 у.о-точно.Повністю підтримую камрада Мігела. А в ідеальному стані в ножнах(не копаний)-200 у.о не хватить-ІМХО А штики ТС-думаю по 100грн-шт-коштують З пов.