Вітаю Вас, шановне товариство! Прошу оцінити дані предмети. Вони обидва некомплектні. Крутяться добре, але потребують доведення до кондиції.Той, що з лайблом - в рідному фарбуванні. Той, що з маховиком-гирями, можливо був пофарбований пізніше "сріблянкою"; без лайбла і тавр. Рами в обох - чавунні. Буду вдячний за кожне Ваше оцінювання. Додаткові фото зроблю за Вашим запитом.
Думаю, они выпущены были задолго до Второй Мировой. История Goodell-Pratt Company закончилась в 1931 году слиянием с другим производителем https://en.m.wikipedia.org/wiki/Goodell-Pratt
Дякую! Я в курсі за історію фірми - тому і поставив знак запитання біля "ленд-ліз")...Але хто знає - тоді багато чого з Америки привозилося.
Я бы предположил, что они к нам попали в период НЭПа, или даже раньше. С оценкой сложнее, но лично я 400 гривен за чёрную отдал бы.
В Галичині НЕПу не було..) От велика польська прикордонна залога в мене в місті стояла - був кордон з Румунією до 1939 року+ стратегічні мости через Дністер .... І після війни багато "отставнічков РККА" всіх мастєй осіло на ПМЖ.
Дуже вдячний всім, хто зацікавився цими "агрегатами".... Прошу пана модератора закрити тему - позаяк вона вже втратила актуальність.