Доброго здоров‘я, камради! Сьогодні копнув скид дрібнокаліберних гільз та двох видів якихось деталей; більша частина в паперових пачках, є написи на німецькій мові... Підкажіть, буль ласка, що це за деталі і чи не відносяться вони до небезпечних предметів (запали чи ін.)?
Дякую за інформацію! Кажете, інтерес до цих предметів буде? До речі, предмети не відносяться до вибухонебезпечних і не підпадають під статтю кримінального кодексу?
Мої вітання! Перебирав купу і серед уже ідентифікованих ударників до мін знайшов лише чотири (!) якогось іншого типу, без дерева виключно у латуні (значно важчі), вусики на кільцях у яких не роздвоєні, а суцільні і значно товстіші... Не підкажете, що це за предмет і яке його призначення? Також ударники до мін чи щось інше? Несуть в собі якусь небезпеку (мають начинку)?
Добрый день. Это такой же воспламенитель, как и в "дереве". Просто я как понял в "металле" это довоенное (до 1914 года) изготавливание данного воспламенителя. Когда цветмет еще не жалели и были квалифицированные рабочие руки для работы на заводах. P/S Если есть желание, то переводите текст ниже.