Привіт всім! Часто переглядаю даний розділ, і не пригадую, щоб тут , хтось виставляв, древню, холодну зброю. Чи це не ця категорія? Цікаво чи є тут, люди, які збирають схожі речі Якщо накосячив з темою, прошу іі знести. Наконечник дротика, культура Ноуа З повагою до всіх учасників даноі гілки і форуму.
Діло в тому, що я виставив, даний предмет, не з метою реклами чи продажі, в даному розділі. Просто цікаво, чи хтось колекціонує з форумчан, такі раритети, цікаво було б просто глянути. Якщо ні, то нехай модератор знесе дану тему
Ну,для продажи-согласен,но определить и здесь могут,не стоит недооценивать форумчан-специалистов.С ув.
Добрий день, цікавити то цікавить середньовічна зброя (наприклад мене) систематично передивлююсь теми, на дружньому сайті, але придбання данних раритетів, на томуж Віоліті загально проблематичний процесс, тим більш, як що ше потім, ці речі мусять перетинати кордон, чим остаточно ускладнюють процесс колекціювання данної "гілки". Стосовно вашого наконечника, по цим фото бачу цілком зіпсовану річь, данна катигорія предметів, з данного періоду часу, суворо забороняє такий глибокий вид чистки. Тисячолітня Патина, малахітово-зеленого кольору на бронзі, має завжди залишатись у не тронутому стані.ИМХО. З Повагою. Дмитро.
Привіт. Даний наконечник, я придбав, по патині, продавець, озвучив воду. Завтра, залю фото кельта, Гава Голіградськоі культури, теж тільки вода?
так!, нащадками саме цієї здрої, є ті самі сокири, байонети, ножи, кортики, сабли... (зачіпили мене трошки за живе). Мене завжди приваблювала середньовічна зброя, але повторююсь, придбання саме придметів мідно-бронзового періоду, географічно є проблематичним. У менулому мені також пощастило особисто підняти два бронзових, бойових, маленьких келти і також без візерунків (один розміром з вказівний палець з однім вухом, другий трошки більший, зовсім без вух, та бронзовий накінечник спису по Скіфам було це, знахідки дуже вразили, шкода тільки, що залишилися на батьківщині. Дуже важливо не допускати механічної чистки і залишати патину, (тепла, мильна вода, та м'який пензель). Середньовічні поселення завжди знаходяться поблизу води (річки,озера,джерела...), тож знахідки дуже добре одразу по місти обмивати від грунту, практично все одразу відмивається по свіжевикопаному, краще ніж піздніше вдома. Як то говориться, це окрема тема, та спеціфічни предмети. Хоч я і не пригадую, що саме на цьому форумі, приділяли багато уваги середньовічній зброї, всеодно дуже вдячній за показ. - пс, жахливі часи були, коли такими "іграшками" колотили, та дюравили один одного дивлячись один одному у вічі. З Повагою. Дмитро.
Холодняк і сам збираю, а бронзою, зацікавився після того, як попався даний кельт. Дуже приємні відчуття, коли тримаєш, в руках, предмет, якому більше 3000 років. Шукайте заробітчан з Украіни, бажано будівельників, ім автобусами( спринтери часні), передають, посилки( сигарети, алкоголь) і буде вам щастя