Довге очікування

Тема у розділі 'Військова археологія', створена користувачем Alter Mann, 31 тра 2017.

1. Alter Mann

Alter Mann Major

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    214
    Лоти
      на продажу:
    51
      продані:
    326
    Повідомлення:
    2.873
    Адреса:
    Галичина
    В 2015 році ходили з камрадами по лісі,і на схилі в ячейці заципив потужний сигнал,коли розгріб землю,виявилась каска радянського солдата.Коли каску перевернув побачив череп і якось стало ніяково.Поставив на місце та загорнув назад.Камради сказали,що теж знайшли бійця.На наступний день почав телефонувати хто займається ексгумацією.Коли знайшли,то виявилось що не все так просто як здавалось з цією бюрократією.І так,після очікування більше двох років,получені документи на ексгумацію двох солдат.Сьогодні представники Меморіалу в присутності старости села та телебачення робили ексгумацію солдат,но виявилось що в ячейці не один а два солдата,і так саме з другим,думали що один,виявилось два солдата.Так що сьогодні підняли 4-х солдат,тільки шкода що при них не було ніяких даних.

Images:

IMG_2068.JPG
    IMG_2069.JPG
    IMG_2070.JPG
    IMG_2071.JPG
    IMG_2072.JPG
    IMG_2073.JPG
    IMG_2074.JPG
    IMG_2075.JPG
    IMG_2076.JPG
    IMG_2077.JPG
    IMG_2078.JPG
    IMG_2079.JPG
    IMG_2080.JPG
    IMG_2081.JPG
    Кіла2013, Oprishok, =Дядя Фёдор= та 38 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Був снайпером… є накладка металева на передній частині… див. Фото задавайте питання…
      2500 грн.
    2. Прицельное для винтовки мосина.состояние склад.
      500 грн.
    3. (в наявності 9 шт.)
      Идеальное состояние
      400 грн.
    4. 50 грн.
    5. (в наявності 2 шт.)
      Кільця з макета. Запитання вітаються. Пакування за МІЙ кошт.
      250 грн.
  3. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Повідомлення:
    6.301
    Адреса:
    Karpatia
    А де перепоховували? Бо вони напевне значаться похованими в найближчій збірній могилі (Печеніжин?)

ASKOT1, Alter Mann та Старий Похабич подобається це.
  4. Alter Mann

Alter Mann Major

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    214
    Лоти
      на продажу:
    51
      продані:
    326
    Повідомлення:
    2.873
    Адреса:
    Галичина
    Їх забрали на експертизу до Станіслава.Перезахоронять в Печеніжині.

Oprishok та ArtBorsuk подобається це.
  5. Старий Похабич

Старий Похабич Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    7.446
    Адреса:
    Бишівська Хунта
    На яку експертизу????:eek:

Kurt Wagner, ASKOT1 та Alter Mann подобається це.
  6. Alter Mann

Alter Mann Major

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    214
    Лоти
      на продажу:
    51
      продані:
    326
    Повідомлення:
    2.873
    Адреса:
    Галичина
    Говорили що хочуть встановити приблизно вік.

7. Старий Похабич

Старий Похабич Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    7.446
    Адреса:
    Бишівська Хунта
    А
    Хто говорить? Хто взагалі забрав? Вік можна приблизно визначити не вилазячи з розкопу. Ріст і належність до армії теж....

Кіла2013, G613D, - Мисливець - та 5 іншим подобається це.
  8. Allex761

Allex761 Standartenführer

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    21
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    33
    Повідомлення:
    15.001
    Адреса:
    Лісостеп
    Можливо, пішли по довгому шляху. Міліція, огляд місця події, вилучення останків, встановлення їх давності.

G613D, - Мисливець -, Alter Mann та 4 іншим подобається це.
  9. Kurt Wagner

Kurt Wagner Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    707
    Адреса:
    Україна
    Ох і довгий шлях Ви вибрали хлопці. Довго і нудно Ви будете забирати останки в поліції, а вірніше у СМЕ, слідчий не захоче цим заморочуватися, так їх і поховають через рік разом з іншими біовідходами в обласному СМЕ. Для чого було поліцію підключати ? Чи були якісь сумніви в тому, що це бійці 2 Світової ? Я думаю, що не було.

- Мисливець - та Старий Похабич подобається це.
  10. Alter Mann

Alter Mann Major

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    214
    Лоти
      на продажу:
    51
      продані:
    326
    Повідомлення:
    2.873
    Адреса:
    Галичина
    Сьогодні з представниками Памяті та представниками Угорського консульства,були підняті три бійця Угорської армії.Два бійця були з жетонами,третій без.Вони будуть перезахоронені у Львові.

Images:

IMG_2122.JPG
    IMG_2123.JPG
    IMG_2124.JPG
    IMG_2125.JPG
    IMG_2126.JPG
    IMG_2127.JPG
    IMG_2129.JPG
    IMG_2130.JPG
    IMG_2131.JPG
    IMG_2132.JPG
    IMG_2133.JPG
    IMG_2134.JPG
    IMG_2135.JPG
    IMG_2136.JPG
    IMG_2137.JPG
    IMG_2138.JPG
    IMG_2139.JPG
    IMG_2140.JPG
    Кіла2013, ASKOT1, G613D та 15 іншим подобається це.
  11. oniK

oniK Gefreiter

Повідомлення:
    106
    Адреса:
    Ивано-Франковск, Украина
    Про яких поліцаїв мова? Ви шо хлопці? Ні одного поліцая на такому ще не було. По останках експерт визначить пошкодження, встановить вік, ріст, зробить опис, останки помиють і перезахоронять по-людськи...

Jurakas та Alter Mann подобається це.
  12. Старий Похабич

Старий Похабич Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    7.446
    Адреса:
    Бишівська Хунта
    Вік , ріст та походження визначають ЗРАЗУ! Це елементарні правила пошуковоі роботи.Помиють? Хм....

ASKOT1, - Мисливець - та Allex761 подобається це.
  13. =Дядя Фёдор=

=Дядя Фёдор= Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    11
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    23
    Повідомлення:
    749
    Адреса:
    ВИК "Правый берег"
    Если следователя и эксперта полиции не было сразу при эксгумации, то ее не будет и в помине. ТС указал:

14. =Дядя Фёдор=

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    11
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    23
    Повідомлення:
    749
    Адреса:
    ВИК "Правый берег"
    Благое дело сделали! С ув.!

- Мисливець -, Volocuga, Junger та ще 1-му подобається це.
  15. oniK

oniK Gefreiter

Повідомлення:
    106
    Адреса:
    Ивано-Франковск, Украина
    Що значить "не будет"? Так же ж в Меморіалі є експерт, є місце, де це робиться, є місце, де останки зберігаються і т.д.

16. oniK

oniK Gefreiter

Повідомлення:
    106
    Адреса:
    Ивано-Франковск, Украина
    ЗРАЗУ? Ні, не зразу - під час самих розкопок і ексгумації це не є важливим. Елементарні правила - це треба розкопати так, щоби було видно анатомічну цілісність (якщо вона є), зафотографувати чи зазняти (з подальшим детальним описом) і витягати останки так, щоби не пошкодити і не полишати (бо це вже якось не є, так сказати, морально) та як це дехто робить, бо робить лиш для того, щоби було "на око видно" - зібрали що зверху і назад яму зарили, не провіривши чи позбирані всі найдрібніші кістки (переважно це робиться із німецькими солдатами, бо цікавить лише самий жетон), нюансів тут багато. Все це залежить від тих, хто розкопує, бо ще раз повторюсь: дехто риє так щоби позбутись, а дехто з повагою як до колись живої людини, з метою ідентифікації, увічнення пам"яті і подальшим захороненням так, як це належиться...
    І так, останки миються від глини і бруду, адже ж вони з землі добуті.

17. Старий Похабич

Старий Похабич Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    7.446
    Адреса:
    Бишівська Хунта
    Для багатьох тут ви відкрили великий секрет і багато навчили. Робиться правильна археологічна розчистка для того, щоб побачити позу, в якій лежить загиблий, де він лежить( шанець чи воронка) , від чого він загинув, як речі лежать при ньому і головне , для пода льшої ідентифікації людини, для того , щоб не пошкодити речі, за якими цю людину можна ідентифікувати. При виїмці залишків елементарно встановлюється приблизний ріст, вік та раса людини. По залишках амуніції - до якої армії відноситься. Чи може ви забираєте останки разом з зрізом грунту?

18. oniK

oniK Gefreiter

Повідомлення:
    106
    Адреса:
    Ивано-Франковск, Украина
    Ви правильно сказали - "приблизний" ріст і вік, для точнішої інформації на те і є експерт! Я ж і написав, що робиться опис (місце, поза, речі, так як ви і кажете). А умови при розкопках різні бувають: деколи приходиться ритися у воді, в болоті, у лісі безліч корінців і т.д. і тому все треба чистити, бо на місці практично на це не вистачає часу. Ви займаєтесь такими розкопками? Якщо так то де?

19. =Дядя Фёдор=

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    11
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    23
    Повідомлення:
    749
    Адреса:
    ВИК "Правый берег"
    В присутствии полиции следователь делает опись в специальный протокол в присутствии эксперта полиции, понятых и т.п..

Старий Похабич подобається це.
  20. Старий Похабич

Старий Похабич Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    7.446
    Адреса:
    Бишівська Хунта
    Я сам не копаю, але мені розповідали. Я шукаю чипіку.

ASKOT1, Alex Richter, kran та 6 іншим подобається це.
  21. oniK

oniK Gefreiter

Повідомлення:
    106
    Адреса:
    Ивано-Франковск, Украина
    Якої поліції, яких понятих, ви про що? Поліція таким не морочиться, говорячи що вони тут ні до чого "по строку давності". Тут постає питання по перепохованню і увічненню пам"яті. У березні місяці ц.р. прямо в центрі Тисмениці були розкопки по пошуку німецького цвинтаря за часів війни. Знайшли велике захоронення на чималій території. Робота тривала довго. А то ж центр, купа людей, вся влада і купа журналістів спостерігали за розкопками, і жодного поліцая за всі дні не було видно! За союзу на тому місці прокладали багато комунікацій (каналізації, вода, газ, кабелі), в результаті чого було знищено десятки останків. І навіть після союзу при копанні траншей були знайдені к-ка черепів, з якими не знали що робити і віднесли до поліцаїв, а ті подивилися, сказали що минуло часу більше як 30 років і це не їх робота, і "зафутболили" їх невідомо куди.

22. oniK

oniK Gefreiter

Повідомлення:
    106
    Адреса:
    Ивано-Франковск, Украина
    Коротче, тема вже зводиться на те, що кожен розказує як правильно що робити. А правильно зробив автор теми, бо завдяки йому останки будуть похоронені так як це належиться, бо ж коли буде могила на цвинтарі, то вже хтось і свічку там запалить, і квітку принесе... А при встановленні особистості буде можливість відшукати родичів, яким, думаю, буде цікаво дізнатися, що їх дід, прадід чи хтось інший уже не вважається пропавшим безвісті. І автор висвітленням даної теми подає приклад простої людяності, якої багатьом бракує, не розраховуючи на яку-небудь матеріальну вигоду. Але якщо над нами є якась вища сила, то, думаю, "нагорода" уже є, бо це діло, напевне, правильне.

Gasser, Junger та Alter Mann подобається це.
  23. Старий Похабич

Старий Похабич Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    7.446
    Адреса:
    Бишівська Хунта
    Це все добре і похвально, але все ж розкажіть мені навіщо віддавать останки експерту? Вік він буде встановлювати як і ви - по кістках, зубах і швах черепа. І похибка буде така ж як і в вас , сидячи в розкопі. Приблизно 5 років. Ріст він теж буде встановлювати по таблиці, вимірявши деякі кістки. Ви це теж можете зробити , не вилазячи з ями. Все інше ідентично. Якщо солдат невідоми, то який у нього був ріст має інформаційну цінність чисто теоретичну. Я прикидую, як перед перезахороненням ми привозим йому 50-100 бійців і просимо встановити вік ріст і помити з милом. Брєд якийсь.

KLEJMOR, Земград, - Мисливець - та 7 іншим подобається це.
  24. oniK

oniK Gefreiter

Повідомлення:
    106
    Адреса:
    Ивано-Франковск, Украина
    Брєд про мило придумали вже ви, якщо не маєте сказати чого розумного, то краще не придирайтеся і не переходіть на особистості, а якщо маєте ще якісь отакі "подібні" питання, прошу звернутися в м. Івано-Франківськ вул. Тарнавського 22 і вул. С. Бандери 77, там отримаєте відповіді, бо, як бачу, по цій справі ви висуваєте свої версії як має бути "правильно", не рахуючись з тим, як воно триває ще від 1989-го року; і якщо для вас кількість осіб або якісь труднощі, пов"язані з таким ділом, є проблемою, то є люди, які стають і роблять, не питаючи "чого" і "нащо", і роблять це не для "галочки" чи якоїсь вигоди...
    І знаєте, в Єзуполі не так давно було розкопано 225 чоловік, і "працювалося" з кожним; так же як і в Дем"яновому лазі, де було знайдено 524 особи, і це ще не всі - там в околицях ще будуть розкопки...
    Все, щастя-здравія-многая літа!

Останнє редагування: 1 лип 2017
  25. Старий Похабич

Старий Похабич Moderator

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    7.446
    Адреса:
    Бишівська Хунта
    Якщо не важко, покажіть ДЕ я переходив на особистості.
    Я не висуваю версій. Є методична література що до проведення археологічних дослідження життєдіяльності людини . А зараз вже є ціла куча методичок по проведенні пошукових робіт та ексгумації жертв військових конфліктів та політичних репресій. І мені особисто не цікавить як у вас " триває ще з 1989-го року". Я знаю як повинно це робитися, тому й спитав навіщо все ускладнювати?
    А можете виложить тут хоч один акт експертизи з тих екзгумованих 524 чи 225 люде? Так, із цікавості.
    Ви теж мені пишіть, не забувайте:
    Райберт,
    Старіку Похабичу.
    Вам теж не хворать, передавайте всім привіт !:cool:

26. oniK

oniK Gefreiter

Повідомлення:
    106
    Адреса:
    Ивано-Франковск, Украина
    Напр., про Єзупіль, акт на к-ка листів в офісі на Тарнавського 22, де описані вік, стать, характер пошкоджень і т.д. Коли там буду - не знаю, та якщо не забуду, сфотографую і виложу.

Allex761 та Старий Похабич подобається це.