допоможіть знайти кінохроніку з моїм прадідом

Тема у розділі 'Зниклі безвісти', створена користувачем Справжній, 3 кві 2013.

1. Справжній

Справжній Hauptmann Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    140
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    334
    Повідомлення:
    5.820
    Адреса:
    Україна, ВІК "Правий берег"
    Не знаю чи правильний розділ обрав, якщо ні, прошу модераторів перенести куди треба. Суть теми в наступному: мій прадід по мамі Шарий Петро Силович брав участь у зйомці кінохроніки. Про це мені розповів мій дядько, рідний внук мого прадіда. Вони якось у двох сиділи перед телевізором по якому показували кінохроніку в честь якогось свята. І тут в хроніці показують таку сцену: вантажий автомобіль з ящиками арт снарядів. Двоє слодат підбігають до одного борту, беруть ящик і швидким темпом удаляються "за горизонт". Так прадід побачивши це, повеселішав і сказав, отой, що в обмотках, то я. Нас тобі ще з першого дубля зняли.

Розумію, що це майже неймовірно серед кілометрів кінохроніки знайти ці декілька секунд, але може хтось десь бачив, може ще якось, будь-ласка, це буде родзинкою мого сімейного музею! Прилагаю скан червоноармійської книги прадіда. Може по в/ч де служив прадід можна відслідкувати?

Images:

IMG_0001.jpg
    IMG_0002.jpg
    IMG_0003.jpg
    IMG_0005.jpg
    IMG_0006.jpg
    на друк_0041.jpg
  2. Цікаві лоти

1. Лента с бескозырки Моряка Kriegsmarine + Книга “Нарвик” + личное фото. ----------- Береговая артилле...
      4700 грн.
    2. З болота.антураж.
      1077 грн.
    3. Эдельвейс на кепи. Горные егеря, Вермахт. --------- В отличном состоянии. --------- Цена: 3900 грн.=...
      3900 грн.
    4. Черный орел на форму Люфтваффе для полка "Герман Геринг". Очень хорошее состояние. Без рем...
      3760 грн.
    5. З болота.помив водою.клеймо легенько видно, правильно почистити буде гарно видно(це вже буде робити...
      9950 грн.
  3. начкар

начкар Leutnant

Повідомлення:
    4.255
    Адреса:
    Северо-запад России
    Шарый Петр Силович
    Орден Отечественной войны II степени
    место рождения: Украинская ССР, Херсонская обл., Цюрупинский р-н, с. Раденск
    № наградного документа: 81
    дата наградного документа: 06.04.1985

Справжній подобається це.
  4. Справжній

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    140
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    334
    Повідомлення:
    5.820
    Адреса:
    Так це він. Ця нагорода+юбілені є, до того ж є легенда(спогади його дітей), що з війни він прийшов з 4-ма нагородами, які вони(діти) успішно посіяли граючись в дитинстві. Одна точно за Кенигсберг, друга ймовірно БЗ(розповіли подвиг діда: врятував від поносу взвод піхоти на передньому краю:D ), третя напевно "за Германию", бо повернувся після 1946-го року, а четверта невідома. Але от у базі нічого про них немає.
    І ще один цікавий факт про нього. Знову ж таки із розповіді мого дядька. Прадід говорив, що був свідком загибелі Черняхівського.

5. Справжній

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    140
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    334
    Повідомлення:
    5.820
    Адреса:
    Досі актуальна тема, допоможіть, хто чим може

Shved_21 подобається це.
  6. Справжній

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    140
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    334
    Повідомлення:
    5.820
    Адреса:
    Розумію що % мізерний, але ж все таки, хроніка з двома солдатами(один в обмотках) які беруть ящик з кузова полуторки і біжать "за горизонт"

7. Внук ветерана

Внук ветерана General-major

Повідомлення:
    6.310
    Адреса:
    Екатеринослав
    ну Вы хоть какое-то фото выложите своего прадеда времен войны или приблизительно тех лет. Толстый-худой, высокий-низкий, блондин-брюнет, молодой-не сильно на момент войны и т.д. Будет у Вас так больше шансов.

8. Справжній

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    140
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    334
    Повідомлення: