ДОбрий ранок на австрійських артилерійських позиціях знаходив багато ось таких ковпаків з петльою для ремешка. Що це за ковпак і де використовувався? Якщо є в когось якась інформація буду вдячний. Дякую.
Добрый день. Возможно стаканчик офицерской фляги ,ПМВ. Фляжки приобретались в частном порядке(например по каталогу Н.Shall & Sohn для всего дивизиона).И поэтому имели не регламентированный уставной вид.Стаканчики были как с внутренней резьбой,так и рамочное крепление под тренчик. С уважением.
ну незна на стаканчик мало що похоже але почику електролізом гляну як вийде і потім фото виставлю. Я думав це якась заглушка від орудія чи тягача то на позиціях дуже багато кінських підков гудзики артилеристів купа заліза ключі різні бліндажі розмірок 5 на 20-25 метрів і глибиною до метра (або під орудія або коней тримали ци тилові позиції кілометрів 2-3 від тодішгблї лінії фронту ) , як ви кажете станканчики такі їх багато було я взяв один щоб просто визначити що таке решта під дерева покидав.
Первая мировая... Лошади... Бушмат... ИМХО очень похоже на бушмат. Могу, конечно, и ошибаться))) Прочешите интернет в этом направлении...