Доброго дня, шановні камради. Прошу допомогти у визначенні такого сигнального пістолета. Ствол - сталь. Рама - латунь. Накладки - алюміній. Завчасно дякую.
Дякую за відповідь. А чому Ви вважаєте, що це ерзац? На накладках і курку частково збереглась акуратна дрібна насічка, є захисна скоба, предмет складається з багатьох деталей. Як на мене, все це свідчить про те, що виробництво цих ракетниць не було спрощеним, що має місце у всіх ерзацах. Знати б тепер країну і період виготовлення... ну і будь-яку додаткову інформацію
"На западных сайтах проскакивало определение - "Балтийский вариант". Думаю это малосерийная переделка приборов Бирнштейна или подобных им , государствами Балтии 20 х годов. Все ракетницы такого плана найденны именно в этой местности."(с).
Дякую за посилання. Прочитав. Дуже цікаво. Ракетница знайдена в околицях Львова. На мою думку, цей сигнальний пістолет не є переробкою приладу Бірштейна, оскільки він має зовсім іншу компоновку і конструктив. Схожим за формою є хіба що курок. Крім того, я так розумію, що стволи приборів Бірштейна були латунними, а тут ствол стальний. Але у будь-якому випадку - вдячний за посилання )
Виходячи з місця знахідки, можна припустити, що цей сигнальний пістолет Австро-Угорський або Польський. Але це лише моє припущення, бо поки що нічого подібного в неті не знайшов