Добрий день камради! Допоможіть в такому ділі. У моєї жінки був дід ,ветеран війни ,вижив. Березний Яков Антонович с.Черняхів Кагарлицький рн. Київська обл. Помер 6 лютого 1988р. Якась сука вкрала табличку з хреста на якій була написана дата народження. Хочу відновити табличку з датою народження але проблема в тому що нікого з рідні хто його знав вже нема. По базам загиблих на війні він не проходить бо він вижив. Залишився останній варіант щось дізнатись в сільраді,і може хто з вас підскаже як з цим розібратись.
1922 року народження. Лист можна до сільради написати, якщо точну дату хочете дізнатися. Списки ветеранів у них велися, і мають лишатися.
Доброго! Ще як варіант, додатково листи в районне управління юстиції (РАЦС, вони свідоцтво про смерть виписували, дам дата народження зазначається), обласне управління Пенсійного фонду, управління соцзахисту населення і обласний ТЦК. Можливо, десь знайдеться. З повагою,
В ЗАКСе хранятся книги умерших и выдачи справок о смерти, даже СССРовские. Я лет 10 назад искал родню обнаруженного бойца и обращался в наш районный. У них там книжки по алфавиту и не зная года смерти, чисто приблизительно в 80-х, они быстро нашли запись на умершего сына бойца и данные кто получил справку о смерти для захоронения. Так я узнал ФИО и адрес в другом городе одной из внучек обнаруженного.
Дякую Вам. Камрад mastak-ua знайшов дату народження. 09.03.1922 у с. Черняхів А ось так выглядає хрест на могилі Буду замовляти табличку,в планах все закінчити до Паски.
Ще раз дякую всім хто відгукнувся на моє прохання. Табличка встановлена. Одне розчарування ,це те що таблички виготовляють в стандартний розмір,а по своїм розмірам замовити неможливо. Табличка пластикова,щоб не вкрали на метал. Пластик атмосферостійкий,на УФ не реагуе. подивимось як буде стояти.
Я обходив багато організацій в Києві,нічого не вийшло. Багато фірм замовляють їх у Харкові,і сказали що війна і фірми закрились. Зайшов на харківські сайти,хто закрився,хто робить оптом не меньше 2000 грн. почав залишати замовлення,и з одніеї контори подзвонили Elitclass.com.ua розмір MAX 20х30 . Я вже втомився шукати і згодився на такі розміри А те що вони трохи менші за підложку на хресті,то воно не так вже і критично. Всім родичам сподобалось.