Всім привіт) порадьте яку каташку купити на прибор? Хожу по старині та монетах, рідко по війні. Якої фірми, якої форми?
Дві овальні катушки - 4.5х7 (місця совдепівських гулянок, невеликі пляжики, домові пятна...) і максимум 10х14 або ДД 12х13 поля, ліс. Все що більше по розміру "ефективний менеджмент" від лукавих продавців, ґрунт і чермет всерівно заб’є сигнал. По виробниках в першу чергу - якість, вага, ціна.
А на яку фірму більше звертати увагу? Я більше схиляюсь до 15-ти дюймової. Ще питання, кругла краще чи овальна, чи бабочка?
В мене є ДД 15 коилтек, була овальна 10х14 детеч. Якби вага детечовської 10х14 була на рівні 15 коилтека оставив би собі овальну детечовську однозначно. Я не знаю які ґрунти у вас, але на чорноземах і суглинках 15-ка явний перебор.
Тоді можна пробувати 15 руля. Я 15 використовую тільки на весні і пізньої осені коли ґрунт насичений вологою після дощів, снігів. Тоді і фантомів менше і можна глибше "заглянути". По сухому руль не використовую.
Є в нас одне поле де пісок з торфом - осушене болото, великої різниці з чорноземом на рулі 15" не замітив. Нелом або марсом не користуюсь - вони появились набагато пізніше того як я "затарився" катушками до даного детектора. Щось міняти не бачу резону, мінелаб не основний трудяга.
Їх декілька, кожний під свою ціль, всі "сам пан клепав". Мінелаб (Е-трек) оставив в хазяйстві тільки за дискрим який пока що ніхто не переплюнув.
Тиха, по глибині трохи більше за 11", на автоматі чуйка доходить до +31 (мова про Трек) ні на одній іншій катушці цього не спостерігав, захват більший. Розмір якщо прикласти до 15 култека по діаметру однаковий, хоч в детеч 14", а в коилтека 15" позиціонують. Єдиний мінус який перекреслює всі плюси 10х14 це її вага, ходити не реально. Якість в катушках детеч нормальна, нічого не ломалось і не рвалось, як і в култека.