Доброго дня , шановні друзі. Маю інтерес купити гарний старовинний годинник з боєм для дому (настінний , напольний чи накамінний).Підкажіть , будь-ласка , який (марка , модель) і у кого шукати . Дякую. З повагою.
Можно поискать тут- http://collect.aukro.ua/100-original-1870-90gg-restavraciya-otl-sost-boj-i3036355927.html#
Так-же послушайте и определите для себя звучание боя,есть что молоточки бьют по пружине,а есть когда удары идут по гонгам ,звучание конечно разное,что кому нравится... С ув.
По-перше багато залежить від можливостей кишені. Оскільки годинник старовинний, велике значення має стан механізму, бо ремонт може коштувати, дорожче годинника. Тому я б радив брати годинник не зі стриху, і не просто находу (що нічого не означає), а той що пройшов ТО в майстра. Стосовно Густава Беккера я б не зациклювався, оскількі він як і всі масові німецькі годинники кінця 18 початку 19ст ( в народі ЛєРойки). буває різний. Я маю на увазі механізм: так наприклад Густава Беккер(GB) Silesia - робоча конячка фірми, це здешевлений механізм з прорізними платами, дуже поширений. Я б радив брати механізм з суцільними платами, вони якісніші і ще тоді були дорожчими. Такі попадаються не тількі у GB, а й серед ЛєРойок, як то в Kienzle, Karl Verner, Junghans, F.M.S. і т.д., не рахуючи ноунеймів. Окремо стоїть легендарний Lenzkirch, якісний німецький виробник, такий собі Мерседес серед Фольксвагенів. Стосовно бою, то оскільки це перший ваш годинник, то і бій його буде незабутнім. Щоправда вважається, що бій по гонгу з резонатором кращий від струнного. З корпусом, менше заморочок: головне щоб його сильно не поїли. Навіть якщо він некомлектний і помальований фарбою до підлоги, то і п'яний столяр зможе виточити "шишки", а відновити колір можна і самому. В варіанті ж з механізмом, і тверезий токар може не допомогти. Тому при виборі годинника - перш за все увага до механізму, бо часто навіть гарні жінки - бездушні. Успіхів в виборі. P.S. Я за 60км від Львова.
Стосовно типу( на підлогу, настінний, камінний, є ще каретні, настольні і шайби(кабінетні, вони ж аптекарські)), то тут знову ж питання в розмірі гаманця і... в сімейному стані. Справа в тому, що після першого годинника, у вас через деякий час виникне бажання купити наступний, а не шубу дружині. Тому я б радив почати з найдорожчого, того що на підлогу, після такого: "смирится слюбится" з наступним, а варіант від дешевшого може не пройти. З повагою Роман.
Теж можу порекомендувати Gustav Becker. У мене такий. Хороший годинник, бій красивий. Пізніше покажу фото.
Доброго дня , усім формчанам . Дякую за допомогу у виборі годинника . Купив годинник настольний фірми "Haller & BenzingA.G." в г. Швеннинген. Створений 1926-1928 р. Фото додається . З повагою.