Привіт усім! Маю срібний годинник з кількома клеймами і пробою 800. Хочу дізнатися більше про його походження, виробника та можливо модель. Нижче додаю деталі та фото Срібло (проба 800) Клейма на кришці: Одне клеймо схоже на фазана . Є також клеймо "K&L" . Ще одне клеймо з короною. и ще одне на ребрі корпусу Хто може бути виробником годинника або механізму? Що означають ці клейма? Чи можливо дізнатися назву моделі? Буду дуже вдячний за будь-яку інформацію!
Вітаю! Думаю, що годинник (можливо тільки механізм) родом зі Швейцарії - постачання для Німеччини. Можливо що навпаки *: корпус постачався Німеччиною для Швейцарської годинникової фірми. Kordes & Lichtenfels - німецька компанія з виробництва ювелірних прикрас і виробів з дорогоцінних металів. Маркування на їх виробах: "K&L" (Kordes & Lichtenfels). Як правило, більшість виробів K&L виготовляються зі срібла або мельхіору, та покриваються золотом. Поки що тільки по клеймам на корпусі: - швейцарське пробірне клеймо "тетерів", підтверджене німецьким клеймом для срібла "Півмісяць і Корона" (або навпаки *); - у Німеччині клеймо із зображенням півмісяця, зверненого праворуч, та імператорської корони служило державним підтвердженням стандарту проби 800; - клеймо зі стандартом проби, позначене числом "0,800" - швейцарське. Німці ставили "800". Клейма датують після 1886 року. Щодо виробника самого механізму, як і назви моделі, поки що, вибачте - пас.
Доповню щодо клейма "МК" (з'єднані в один символ дві латинські літери "М" і "К" у колі, прямокутнику або овалі): клеймо торгової марки "Moritz Kohn" (торгівля годинниками, Берлін, Німеччина).