Всім привіт! Знайшов на старому хуторі Мідь з посрібленням Присутнє клеймо «АК» Підкажіть будь-ласка період і майстра, якщо це можливо, та зорієнтуйте приблизно в ціні, на мій погляд вона коштує не більше 300 грн, але я не експерт в цьому
Вітаю! На мій погляд Кримськотатарська прикраса на жіночий пояс, подивіться аналогічні - виробництво артелі "Къуюмджи" в Бахчисараї. З пов! https://12auction.com/auction/353-история-крыма-от/lot-168-58/
Вітаю! Так, це не пряжка, а сулюк (бічний елемент) пояса "Лагшван к'юшак" Ось сулюк, схожий на Ваш, бахчисарайської артелі Куюмджі . Але є нюанс: артель була організована в 1937 році і її прикраси мали два типи клейм: "АРТ. "КУЮМДЖИ" або "КУЮМДЖИ" . Більшість майстрів, які були об'єднані в артель, до 1937 року мали власні клейма з їх ініціалів та номера пробірної палати. Цілком можливо, що Ваш предмет не артельний, а майстра з ініціалами А.К. виготовлений до організації артелі, який піздніше працював в ній. Але це тільки припущення. Можливо, що клеймо "АК" - це артельне клеймо Куюмджі пізнішого періоду часу, але про це інформації не знайшов.
Дякую за таку детальну інформацію! Шукав по клеймах за такими ж ініціалами, знайшов не одне, а ідентифікувати точного майстра також не зміг