Здравствуйте. Подскажите, пожалуйста, что это? У меня есть мысль, что это детонатор, но слишком странная форма. Найден на позициях Австро-Венгрии. Заранее спасибо. С уважением.
Вітаю. Находки на определение! Выкладываем фото, обсуждаем... Находки на определение! Выкладываем фото, обсуждаем... Кажуть не часта. У мене вже таких дві. Теж думав що взривак спочатку.
Звернув увагу, що всередині верхньої кришки нарізана різьба, тому вирішив запитати. Дякую за відповідь
Нечаста знахідка,але бажаючих придбати дуже мало! Ось продавались цілі набори: Взрыватель - Набір ударників та капсульних трубок (Австро-Угорщина, ПСВ), лот 3 | REIBERT.info Взрыватель - Набір ударників та капсульних трубок (Австро-Угорщина, ПСВ), лот 1 | REIBERT.info, черги не було і забирали за безцінь!
Разберите,нужно понимать состояние и работоспособность.Если работает то интерес будет.Даже не для коллекции,а для использования по назначению.
Не розбирайте, там і так ясно що бойок заржавів. Його для роботи треба новий ставити, і може ще й пружину. Почнете розбирати- взагалі відвалиться. І тоді місцеві оцінщики скажуть "сорок грывень" і дадуть ссилку на вище вказані лоти.
Вище вказані лоти, після чистки і розборки,дуже гарно виглядають,от тільки пружини і бойки в деяких треба міняти!
Пружина на любой барахолке(если своих нет в запасе) стоит 10 гр.Ударник думаю идентичен МУВовскому. Рабочее изделие будет в любом случае дороже.
Ну в ТС-а і так стан зовні краще ніж по лотах в цілому, але там завальцовка всюди і латунь може кришитись. Я б не розбирав однозначно, якщо під рукою нема бойка і пружини. Та і розділ не той. Знахідку визначили. Оцінка і реставрація в інших розділах форуму.
Этот боек делается из любого болта или шпильки с помощью дрели и напильника за 10 минут..Воронится в масле,на выходе имеем приятный предмет с популярным функционалом.
https://reibert.info/lots/.713058. Лот виставлений на аукціон. Нехай новий власник (якщо такий буде) займається чисткою і розбиранням.