Далекогляд? это с какого языка ? Бинокль порядка 500 - 800 грн[/QUOTE] Шановний Johan Weiss!!! Якщо після слова REIBERT майорить жовто-блакитний стяг, то Ви ввійшли на Українську версію. Далекогляд в перекладі з Української мови на російську і буде "биноколь". Може не дякувати за переклад (консультації безкоштовні). По ціні - старт з 300грн. і до "нешкода" купити.
Нема в українській мові такого слова. Це технічний термін і звучить він як " Бінокль". Від слова "бі" тобто " два". Оптичний прилад з однією лінзою звучить як " монокль ". Від " моно " тобто " один ". А як тоді по Вашому буде телескоп? " дохерадалековидногляд"? Не потворьте мову. Бо скоро " бараки" і Голя будем говорити на офіційному рівні. Ціна такого в районі 700 гривень. З повагою.
" Бінокль" слово іншомовного походження. " Далекогляд" українське слово застарілого походження. Телескоп ( заст. далекогляд ) прилад для спостереження віддалених об ' єктів. В мому розумінні - десь так. Але ми відійшли від теми і автор може бути незадоволений нашим диспутом.
Йой... що но догледів що тема повна дискусії))). Товариство! Все гаразд! Напишу таке... Може скоростріл то не автомат, але я у розмові кажу:- скоростріл .
мне интересно, а велосипед тогда получается швидкокруть? Короче автору ставлю 5+ за подход к названию. Буду свои темы создавать на старославянском языке. Чтобы побольше просмотров было.
А вєлосіпєд то є РОВЕР!!! а колєсо то кулко... Завжди радий допомогти вам у розмовній галицькій говірці
і що???? Їхав вуйко на ровері Кулько сі спустило Робітник і селянин То велика сила Фото з теренів де кажуть гринджоли, а не сани))))
Мій РОВЕР не їздовий , бо в КУЛКУ нема ШПРИХ. " Далекогляд" целковий? Люблю незаймані речі. В принципі можна стартувати і з 500. Але на 300 більша замануха.
та нє ... троха ним потрусили на полонинах))) ще тоді коли: Піду я на верховину Штайер заспіваю Дуже файно мені жити У совєцькім краю....
Бачу в нас церква свідків Андрія Парубія поступово розростається з курилки по всіх гілках форуму. Спеців немає вже, а от наставників як правильно говорити , писати і що слухати все більше і більше. Є літературна мова, вона є правильною, а діалекти і решта - то для кухні, вдома.
Бачу в нас церква свідків Андрія Парубія поступово розростається з курилки по всіх гілках форуму. Спеців немає вже, а от наставників як правильно говорити , писати і що слухати все більше і більше. Є літературна мова, вона є правильною, а діалекти і решта - то для кухні, вдома.
ой а хто тут кого наставляє? щось я розгубився і що є "діалект". а що "літературна"... загубився в ланцюзі подій. сорри..
Довго розповідати. Немає часу. Говоріть як хочете, мені всерівно. Тільки коли звертаєтесь до широкої верстви населення, то називайте речі загальноприйнятими термінами. То є повага. Ви ж англомовних сайтах не пишите " DALEKOGLIAD", правильно? Ви з українцями розмовляєте, не з рогулями. Це історичний форум, а не " ROGUL CLUB THE SMEREKA".
всіх хто розмовляє так званою сільскою мовою називати рагулями,тоже якось неправильно.... цікаво як мікрохвильовка буде на такому...???
хм... хто має бажання зрозуміє, хто бачить Сонце посміхнеться. Рагуль-простакуватий селянин у міському ландшафті.Батьком засновником клану рагулів був міфічний Рауль Ч., відомий примітивіст,кандидит на Нобелівську премію з літератури. Члени клану свято дотримувались обітниці: -носити турецький і китайський одяг -лузати "сємки" -уникати дезодорантів і миття,що змиває захисний шар зі шкіри Клан розпався,але ідеологія виявилась незнищенною. Раагулем можуть назвати сусіда: по маршрутці,по сходовій клітці,по літургії,у черзі)))) Можу писати ще довго... Отже Я : -народився у місті але тривалий час проживав за 120км., від обласного центру -ношу одяг турецько-китайський у побуті,та акціях повязанних з реконструкцією -лузаю насіння соняха то гарбуза - миюсь за необхідності - маю помешкання за містом (у місті також)))) Тому я РАГУЛЬ!!! Якщо у вас по іншому то є суперово... Образити когось і думки не мав та не маю))). Дякую за увагу!йду пити чорну з андрутами. Моє шанування товариству.
взагалі-то дивно стає питання... у нас тут 90 відсотків форуму літературной іноземной розмовляє... і ніхто не обурюється... чомусь. яктак і треба то – "Є ПОВАГА" мабуть.
Сюржик є і у нас в центральній Україні. Ми теж ним говоримо , буває, брехати не буду. Але на форумі ми пишемо літературною і зрозумілою мовою. Невже важко вивчити рідну мову?
Я написав останнього листа не зрозумілою мовою! Для тих хто не зрозумів що таке "далекогляд" були завантажені світлини. То не є сюржик то є говірка ))).
Що до рідної мови то.... то це ви мене мали на увазі? Чи пана, котрий у другім листі, писав російською?