Вітаю! Нещодавно став власником даного короткоствола (легально). І так як я до цего користувався лише державною зброєю, а ця своя. То виникають деякі питання. Який ресурс доного виробу? Що робити коли він вичерпаний? Де можна ремонтувати? І де можна ним тренуватись окрім тиру?
Модель свіжа, але ресурс достатній. Я думаю до 10 тис не буде жодної поломки. Якщо доведеться ремонтувати, то скоріш за все буде заміна якихось дрібних пружин та затворної затримки. Тренуватись можна лише в тирі, або на стріьбищі Вашого підрозділу. Запчастини раніше були в магазині Стволі, та Тактичні системи. Або в майстерні Ібіс. Цікаво а як це Ви легально стали власником? Купити Ви його могли, але зареєструвати ні, в нас не передбачена процедура купівлі та реєстрації пістолетів для фізичних осіб. Якщо Вас нагородили, то Ви не є власником, а тимчасовим користувачем, бо де юре пістолет на балансі у відомства яке Вам його видало
Нагородна зброя пожиттєво в користуванні нагородженого. Реєстрація по витягу з наказу через дозвільну.
Я ще раз наголошуючи тут ключове слово "в користуванні", ТС же пише що саме став власником, а не отримав в користування
Юридично це «власник нагородної зброї». Можна ще пограти в термінологію, але всі прекрасно розуміють нюанси. Доречі ніякого тримання на балансі відомства після нагородження вже немає - нагородна зброя вже не в частині. Якраз «отримують в користування» виключно від служби рао.
Ви хоть самі усвідомлюєте те що пишете? До чого тут гра термінів? У Киви як забрали зброю? За рішенням суду чи просто анулювавши наказ про нагородження? І куди ту зброю поділи? Нагородили інших. А на якій підставі? Бо та зброя власність МВС, Міністерство видало, воно ж і забрало. Не пишіть нісенітницю, краще проконсультуйтесь у фахівців
Та не суть в паперах. В мене виходить пожеттєве користування. Питання в тому як її обслуговувати при поломці і який ресурс. З набоями розібрався. Тільки розхід чомусь великий.
Ресурс там не менше 25-30 тис. Ремонт без проблем в Ібісі в майстерні. Якщо полюбляєте багато стріляти, то беріть такий самий в оренду в тирі, а свій періодично юзайте. І ресурс свого збережете, і навики засвоїте
теж маю такого ствола у версії cz p 10 c or sr,під глушник чи дтк,тепер питання де можна купити під нього дтк?
А тоді підкажіть мені,якщо я його купив у мене є папірці про покупку,мені його відомство не видавало, то виходить що він мій на завжди чи ні? навіть якщо анулюють наказ про нагородження пістолет то по факту забрати не можуть)))
Якщо ви оплачували для того, щоб вас же і нагородили ))) , то ні, це не ваша приватна власність. Установа/відомство повинні була прийняти зброю на баланс, щоб потім вас нагородити. Буде скасовано наказ і зброя повертається до державного органу...
Ви його купили нажаль не для себе, а для відомства, як написав камрад вище. І якщо анулюється наказ про Ваше нагородження, а Ви ж звичайно скажете, що то Ваша приватна власність, пред'явивши папірці, то Вам ще й почнуть шити справу про хабар, але то вже справа ДБР. Краще видаліть свій пост про папірці, бо Ви такий розумний, що самі на себе донесете